Επιτυχημένη εκδήλωση για την οδική συμπεριφορά
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Επιτυχημένη εκδήλωση για την οδική συμπεριφορά

Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, ομιλία-εκδήλωση για την Ασφαλή Οδική Συμπεριφορά, που συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας & Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Διονύσου και ο Σύλλογος Άνοιξης “Η Πρόοδος”.

Σ
κοπός της εκδήλωσης ήταν η βελτίωση της οδικής κουλτούρας και νοοτροπίας των πολιτών και κατ’ επέκταση η ελαχιστοποίηση των δυστυχημάτων.
Ο ομιλητής, κ. Τάσος Μαρκουϊζος, γνωστός σε όλους ως Ιαβέρης, με τον έντονο λόγο του χτύπησε ευαίσθητες χορδές. Μας προβλημάτισε, μας προκάλεσε και πέρασε σε θέματα που οι περισσότεροι τα θεωρούν δεδομένα, εύκολα ή ανώδυνα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ταμπού και δεν θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Τα βίντεο που προβλήθηκαν ήταν γροθιά στο στομάχι. Τέτοια θα έπρεπε να προβάλλονται συστηματικά για την αφύπνιση των οδηγών και των πεζών. Σε όλους τους συμμετέχοντες διατέθηκε αντίτυπο του βιβλίου του Ιαβέρη «Εθνικό Θέμα».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης Σοφία Κατσίγιαννη, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Η Πρόοδος” Φλωρεντία Καραβατά, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών Γιάννης Φωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Μανώλης Κόκκαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του Εύπολις Κωστή Κουριδάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου Δημήτρης Μπαμπανίκας, η Τοπική Σύμβουλος Δροσιάς Ιωάννα Κορνάρου, ο Οργανωτικός Γραμματέας του Εύπολις Μανώλης Ζωγραφάκης, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου Απόλλων Κούνης, οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης (Kλιμάκιο Ροδόπολης), η κ. Χριστίνα Βελουδάκη, η κ. Χριστίνα Μουτσοπούλου, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου “Η Πρόοδος Αιμιλία Παναταζή, Καίτη Καλλιγάκη, Γιούλα Αθανασούλη και Κορνηλία Βαλσαμίδου, ο γνωστός Ηθοποιός Δημήτρης Γεροδήμος καθώς και δεκάδες συνδημότες μας, αρκετοί εκ των οποίων έθεσαν ερωτήματα.