Πρόεδρος του ΣΠΑΥ για τρίτη φορά ο Γ. Κωνσταντάτος
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Πρόεδρος του ΣΠΑΥ για τρίτη φορά ο Γ. Κωνσταντάτος

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρεία του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού, καθώς κάποιες σκέψεις από συναδέλφους του να διεκδικήσουν την ηγεσία του σημαντικού αυτού συνδέσμου δεν έγιναν ποτέ υποψηφιότητα επίσημα.

Ο
Γιάννης Κωνσταντάτος λίγο μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του ΣΠΑΥ δήλωσε: «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους συναδέλφους Δημάρχους και τα μέλη του ΣΠΑΥ που για 3η συνεχόμενη φορά με επανεξέλεξαν πρόεδρο. Το βουνό της καρδιάς μας μας θέλει ενωμένους και έτοιμους να το προστατέψουμε. Διότι πάνω από όλα ο Υμηττός ανήκει στους δημότες και τους κατοίκους των περιοχών μας. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό την δουλειά μας και δίνουμε ραντεβού στο μεγάλο φόρουμ του ΣΠΑΥ που θα διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου και θα έχει ως βασικό θέμα την τεχνητή νοημοσύνη. Απευθύνω για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου και τα μέλη του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους».

Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι η νέα θητεία θα είναι το ίδιο δημιουργική και παραγωγική όπως η προηγούμενη» δήλωσε μετά την εκλογή του ο νέος αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Παιανίας.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού – Σ.Π.Α.Υ. ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού και την ανάπτυξή του ως πνεύμονα πρασίνου.

Για την εκπλήρωση των σκοπών του ο Σ.Π.Α.Υ. εκτελεί μια σειρά δράσεων όπως εργασίες απομάκρυνσης χόρτων, σκουπιδιών και κάθε εύφλεκτης ύλης, συντηρήσεις συστημάτων πυρόσβεσης, συντηρήσεις και καθαρισμούς δασικών οδών, επισκευές πυροφυλακίων και παρατηρητηρίων, εθελοντικές αναδασώσεις και πληθώρα δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τον Υμηττό.

Ο Σ.Π.Α.Υ. είναι ο μεγαλύτερος Σύνδεσμος σκοπού της Χώρας και απαρτίζεται από 11 όμορους δήμους που βρίσκονται γύρω από τον Υμηττό και τον Δήμο Αθηναίων.

Οι Δήμοι Μέλη που απαρτίζουν τον Σύνδεσμο είναι οι ακόλουθοι:

– Δήμος Παπάγου – Χολαργού

– Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

– Δήμος Αγίας Παρασκευής

– Δήμος Παιανίας

– Δήμος Αθηναίων

– Δήμος Κρωπίας

– Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

– Δήμος Δάφνης Υμηττού

– Δήμος Βύρωνα

– Δήμος Ζωγράφου

– Δήμος Ηλιούπολης

– Δήμος Καισαριανής