Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το δικό τους «σπίτι» του βιβλίου απέκτησαν οι φιλαναγνώστες των Αχαρνών καθώς ο Δήμος επενδύοντας στη γνώση και στον πολιτισμό, παρέδωσε στους δημότες μικρούς και μεγάλους μια ολοκαίνουργια, σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη με χιλιάδες βιβλία (αριθμεί ήδη 6500 τίτλους), υπολογιστές και επιτραπέζια παιχνίδια.

T
α εγκαίνια της δημοτικής βιβλιοθήκης, ο οποία αποτελούσε επί χρόνια αίτημα της κοινωνίας των Αχαρνών, πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου, στο πανέμορφο κτίριο επί των οδών Δεκελείας και Δημοκρίτου. Στόχος της ίδρυσης της δημοτικής βιβλιοθήκης, που αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, είναι η διασύνδεση του χώρου με τους δημότες όπως και με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να λειτουργεί ως κέντρο διάχυσης της γνώσης και αναπαραγωγής της πληροφόρησης.

Ο νέος αυτός χώρος εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας ολοκληρώθηκε με την πολύτιμη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου, κυρίως όμως χάρη στους δωρητές, πολίτες, ιδιώτες, εταιρίες, συλλόγους, που ενίσχυσαν με την προσφορά βιβλίων.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με την εισαγωγική ομιλία από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Νίκο Τσουκλίδη ο οποίος είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης. Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός κήρυξε την επίσημη έναρξη της  δημοτικής βιβλιοθήκης, τονίζοντας: «Την εποχή της ταχύτητας και των τεχνολογιών επιλέξαμε να επενδύσουμε στη γνώση και στον πολιτισμό. Οι βιβλιοθήκες αποτελούν πυλώνες γνώσης και θεματοφύλακες του πολιτισμού και της εξέλιξης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βρεττός και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για να γίνει υλοποιηθεί, αλλά και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχή δική μου είναι να στέκει πάντα εκεί ως ένας φάρος έμπνευσης και δημιουργικότητας, όσο εμείς θα συνεχίζουμε να επενδύουμε στον πολιτισμό και την παιδεία για τα παιδιά μας».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός από τον πατήρ Βασίλειο Πλιάτσικα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Χριστίνα Κατσανδρή, η οποία αναφέρθηκε στον σημαντικό εκπαιδευτικό, κοινωνικό ρόλο των βιβλιοθηκών, ευχαριστώντας παράλληλα τον Δήμαρχο για τη βοήθεια που πρόσφερε ώστε η πόλη να έχει, πλέον, τη δική της Δημοτική Βιβλιοθήκη. Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και εκ μέρους της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, Θανάσης Αυγερινός.

Μετά το πέρας των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε περιήγηση και ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης από την υπεύθυνη του χώρου, Μαίρη Στασινού. Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τη διαρρύθμιση του χώρου, τη λέσχη ανάγνωσης, τον ειδικό χώρο για τα παιδιά και τον χώρο με τους υπολογιστές.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές: Πάνος Σκουρολιάκος και Γιάννης Γκιόκας,  οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Σμέρος και Γεωργία Βλάχου, εκ μέρους της Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής Άννα Κωσταρέλου, ο γ.γ του Δήμου, Γιάννης Δημητρακόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχαρνών:  Μιχάλης Βρεττός, Νικόλαος Δαμάσκος, Δημήτρης Κωφός, Στάθης Τοπαλίδης, Άγγελος Αραμπατζής, Γιάννης Αβραμίδης, Νίκος Ξαγοράρης, η πρόεδρος της ΔΗΦΑ Αγγελική Ζαχαριάδη, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας, η πρόεδρος της Αρωγής Μαρία Μπούκη, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αχαρνών, Μιχάλης Χριστοφορίδης, ο Δ/νων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αχαρνών Γιάννης Μίχας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλης Τοπαλλιανίδης  οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ Βάσω Κόλλια, του ΣΥΡΙΖΑ Μακεδονία Κουτσομπέλη-Ξυλούργη, Γιώργος Καραμέρος και Μυρτώ Κοροβέση, του ΠΑΣΟΚ Βιβίκα Κούργια, Χρήστος Ξενοκώστας, Σωτήρης Ζώτος και του ΚΚΕ Ξένια Κοχυλά και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Δημήτρης Αγγελής.