Στο Καλαμάκι ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Στο Καλαμάκι ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού

Την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Καλαμάκι, αλλά και να μιλήσουν με τους ιστιοπλόους είχαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τουρκικής ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, Οζλέμ Ακντουράκ.

Ο
πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος, υποδέχθηκε την κα Ακντουράκ και τον κ. Βρούτση, οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις άρτιες εγκαταστάσεις, αλλά και την ελληνική φιλοξενία. Φωτογραφήθηκαν με Έλληνες και Τούρκους ιστιοπλόους, μίλησαν μαζί τους και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της Ολυμπιακής πρόκρισης.

Παρών στη συνάντηση και ο πρόεδρος της EurILCΑ, Ζαν-Λουκ Μισόν.

«Επιβεβαιώνω ότι πρόκειται για μια εξαιρετική, ξεχωριστή διοργάνωση, την οποία τιμά με την παρουσία της η αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Οζλέμ Ακντουράκ» είπε αρχικά ο κ. Βρούτσης και συνέχισε: «Βλέποντας αυτή τη μαγευτική εικόνα, διαπιστώνουμε πόσο άρτια έχει στηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές της διοργάνωσης που συμβάλουν στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας, στον πρόεδρο του Ν.Ο. Καλαμακίου κ. Χριστόπουλο και την Ομοσπονδία.

Η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στη θάλασσα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε το αθλητικό προϊόν που έχει σχέση με το υγρό στοιχείο».

Η κ. Ακντουράκ έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας και τρέφει απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Στο χαιρετισμό της τόνισε: «Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό αγώνα που δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ευρωπαϊκές χώρες. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ.

Ευχαριστούμε τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου και στην Ομοσπονδία. Οργανωτικά όλα είναι άψογα. Έλληνες και Τούρκοι ιστιοπλόοι έχουν θαυμάσια συνεργασία και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον υπουργό Γιάννη Βρούτση για την υποστήριξη που παρέχει στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Είναι τιμή μας που τον έχουμε εδώ μαζί μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ν.Ο. Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που είναι εδώ ο υπουργός και η αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Εμείς ως όμιλος υπηρετούμε τον αθλητισμό με όλες μας στις δυνάμεις».