Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα Παιδικά Χωριά SOS
ΣΤΗ ΒΑΡΗ

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα Παιδικά Χωριά SOS

Μετά από τρία χρόνια, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Παιδικών Χωριών SOS, σε ένα ζεστό και ευχάριστο κλίμα με την συγκινητική παρουσία φίλων, υποστηρικτών και εθελοντών, τους οποίους υποδέχθηκαν τα παιδιά, ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του Συλλόγου στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Σ
την εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σοφία Βούλτεψη και ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κος Γρηγόρης Κωνσταντέλος, οι οποίοι, μετά τους χαιρετισμούς τους, συνόδευσαν με ευχές για μία χρονιά γεμάτη υγεία τον Πρόεδρο των Παιδικών Χωριών SOS, κο Αντώνη Αλακιώτη, στην κοπή της πίτας.

«Είμαστε σήμερα εδώ για την κοπή της πίτας των Παιδικών Χωριών SOS, μία εκδήλωση ελπίδας και προσδοκίας για το μέλλον. Εύχομαι η σημερινή εκδήλωση να σηματοδοτήσει αισιόδοξα το δύσκολο έργο που προσφέρουν όλοι οι άνθρωποι των Παιδικών Χωριών SOS, ώστε κάθε παιδί να μεγαλώνει με αγάπη, φροντίδα και σεβασμό. Εύχομαι στα παιδιά μας, στο προσωπικό μας, στη Διοίκηση και σε όλους εσάς που είστε σταθερά δίπλα μας και μας υποστηρίζετε, το 2024 να φέρει υγεία και ευτυχία.» είπε ο κος Αλακιώτης.

Η κα Βούλτεψη, κατά τον χαιρετισμό της, ανέφερε «Το Κράτος έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Το να υπάρχει κοινωνική συνοχή, κοινωνική ειρήνη, κοινωνική ευημερία εξαρτάται από όλους και όλες εσάς που προσφέρετε σε αυτόν τον σκοπό. Οι πιο ευάλωτοι από τους ευάλωτους είναι οι νέοι. Το ζούμε και εμείς τώρα που φιλοξενούμε 2.500 ασυνόδευτα ανήλικα και ειλικρινά δε θέλουμε καν να φανταστούμε εάν αυτά τα παιδιά βρίσκονταν στο δρόμο. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε μαζί. Εύχομαι καλή χρονιά, καλή δύναμη, υγεία και χαρά και όσο περισσότερο εθελοντική προσφορά από όλους μας.»

Ο κος Κωνσταντέλλος, κατά τον χαιρετισμό του, δήλωσε «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το Παιδικό Χωριό SOS λειτουργεί εδώ και δεκαετίες στον Δήμο μας. Να γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι της Πολιτείας και της πολιτικής ότι η συγκεκριμένη δομή δεν τυγχάνει πλήρως υποστήριξης από το Κράτος. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση και του Κράτους, ειδικότερα όταν αυτές οι δομές και αυτές οι προσπάθειες, ιδιωτών και ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτόν τον σκοπό και όραμα, επιβεβαιώνονται, θεωρώ ότι η πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός και να προσφέρει, να στηρίζει και να μη φορολογεί, τέτοιες εξαιρετικές δράσεις για το παιδί. Να είστε όλοι καλά, με υγεία!».