Με 600 συμμετοχές ο 12ος Ηράκλειος Δρόμος
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με 600 συμμετοχές ο 12ος Ηράκλειος Δρόμος

Με τη συμμετοχή 600, περίπου, δρομέων όλων των ηλικιών -από 8 έως… 80 ετών- ολοκληρώθηκε ο 12ος Ηράκλειος Δρόμος, ο αγώνας που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 23 Απριλίου, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να τρέξουν στους δρόμους της πόλης για την χαρά της γυμναστικής και το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι.

Ο
δρόμος διεξήχθη σε δύο διαδρομές μια των 2 χιλιομέτρων για τα παιδιά του Δημοτικού και μια στα 5,2 χιλιόμετρα για τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες. Οι νικητές αναδείχθηκαν σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία, χωριστά για κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άνδρες.
«Φυσικά, αυτό που μετράει δεν είναι τα μετάλλια αλλά η συμμετοχή καθώς κάθε ένας και κάθε μία από τους συμπολίτες μας που συμμετείχε στο δρόμο είναι νικήτρια και νικητής και μαζί τους όλοι εμείς που είχαμε την χαρά να διοργανώσουμε και να πάρουμε μέρος σε αυτή τη γιορτή για τον Αθλητισμό», σημειώνει η αντιδήμαρχος, Μαριάννα Ζούρου.
Η ίδια έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης σε κάθε κούρσα έχοντας δίπλα της δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού Αθλητισμού: τον χρυσό Ολυμπιονίκη και πολυνίκη του αθλήματος των κρίκων, Δημοσθένη Ταμπάκο, και τον θρύλο των δρομικών αγώνων, Γιάννη Κούρο.
Στον αγώνα έλαβαν μέρος και τα μέλη της ομάδας μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο Αμαρουσίου με οδηγούς των Έλληνα Παραολυμπιονίκη και Ηρακλειώτη, Μάκη Καλαρά, και τον Ισπανό χρυσό Παραολυμπιονίκη Σεζόν Φερνάντες.
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στον 12ο Ηράκλειο Δρόμο. Μαζί στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα ότι η πόλη μας αγαπά τον Αθλητισμό, οι συνδημότες μας θέλουν τέτοιες αφορμές και ερεθίσματα από εμάς για να παίρνουν μέρος. Χρέος, λοιπόν, και δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να τονώνουμε τις αθλητικές υποδομές και διοργανώνεις, μεγάλες και μικρές, ώστε να τους κρατάμε ενεργούς, να τους κρατάμε υγιείς», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.
Όσοι συμμετείχαν στον Ηράκλειο Δρόμο μπορούν να δουν online τα αποτελέσματα αλλά και τον ατομικό τους χρόνο στην ιστοσελίδα irakliosdromos.gr (ή απευθείας στον σύνδεσμο ) αφού όλες οι δρομείς καταμετρήθηκαν με ειδικό τσιπάκι που έφερε το νούμερο με τον αριθμό συμμετοχής τους.
Άλμπουμ φωτογραφιών από την ημέρα του αγώνα στον σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/RKVKvbgfScswcvio7