Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο
ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο

Ο Δήμος Πεντέλης εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση για να προβεί σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτήρια.

Σ
υγκεκριμένα ο Δήμος Πεντέλης έλαβε εξασφάλισε ποσό 2.889.200 ευρώ. Η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος στις 22 Μαρτίου, έγινε δεκτή. Η πρόταση εγκρίθηκε με βάση τη μελέτη που είχε συντάξει με ίδιους πόρους ο Δήμος το 2022, για την ενεργειακή εξοικονόμηση άνω του 90% για το Κλειστό γυμναστήριο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, στην οδό Γεννηματά στα Μελίσσια.
Το κλειστό γυμναστήριο είναι το δεύτερο κτήριο του Δήμου με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, δηλαδή φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα μηδενίσουν ουσιαστικά τις δαπάνες του Δήμου για ενέργεια και θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών σε CO2 δίνοντας ένα ακόμα πλεονέκτημα στο Δήμο Πεντέλης να καταστεί κλιματικά ουδέτερος το 2030.
Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου εντός του 2023.