Κατασκευάζεται διαδημοτικό καταφύγιο ζώων συντροφιάς
ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Κατασκευάζεται διαδημοτικό καταφύγιο ζώων συντροφιάς

Θεμελιώθηκε το νέο καταφύγιο ζώων που κατασκευάζεται στο Μαρκόπουλο, κατόπιν διαδημοτικής συνεργασίας υψηλής χρησιμότητας προκειμένου να υπάρξει φροντίδα και μέριμνα για αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Τ
ην Παρασκευή 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός.

Το υπό κατασκευή καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα είναι μία Ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Υιοθεσίας και Περίθαλψης Αδέσποτων, κατ’ αρχήν σκύλων. Σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει μέχρι 80 ζώα, το καθένα σε δικό του σπιτάκι, με δική του αυλή, θα εξεταστούν, θα στειρωθούν και θα τσιπαριστούν από κτηνίατρο, περιμένοντας τον άνθρωπο που θα τα υιοθετήσει.

Στον Αγιασμό του καταφυγίου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, άλλων, εκτός του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, οι Δήμαρχοι Μαρκόπουλου Κώστας Αλλαγιάννης, Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, Βριλησσίων Κώστας Βαφειάδης, Παιανίας Ισίδωρος Μάζης, ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.

Εμφανώς ικανοποιημένοι οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης ο πρόεδρος Γιώργος Κουράσης και ο υπεύθυνος των έργων και προγραμμάτων του Συνδέσμου και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας, ένα όνειρο που όπως μας είπε ο δεύτερος, σχεδιάσθηκε από το 2011, όταν αυτός ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου των 21 ΟΤΑ και σήμερα ολοκληρώνεται.

Όπως τόνισαν και οι δύο οικοδεσπότες το συγκεκριμένο Κέντρο, γίνεται με τη στήριξη όλων των φιλόζωων πολιτών και των Δήμων μετόχων και θα συμβάλλει ριζικά στο στόχο «Κανένα ζώο πλέον αδέσποτο».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα του ΥΠεΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με κύριο του έργου τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (16 Δήμοι) και Διευθύνουσα Υπηρεσία την Τ.Υ. του Δήμου Αμαρουσίου.

Το έργο αποτέλεσε πρωτοβουλία του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.