Επίβλεψη των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην Βασιλέως Κωνσταντίνου
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Επίβλεψη των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην Βασιλέως Κωνσταντίνου

Για τις εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενημερώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Κ
ατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σημείο, τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Γ. Ασπρουλάκης και στελέχη της Περιφέρειας.

Ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τη διαδικασία αποκατάστασης τόσο του οδοστρώματος, όσο και συνολικά των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στο σημείο και γενικότερα στην περιοχή για τα όμβρια. Η ασφαλτόστρωση εκτελείται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ. Η παρέμβαση στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, αρμοδιότητας της διεύθυνσης τεχνικών έργων Ανατολικής Αττικής, υλοποιείται σε έκταση περίπου 8.000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά τα έργα ομβρίων που έχουν υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, τόσο στη Β. Κωνσταντίνου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ.

Τις θερμές ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας στην αποκατάσταση του οδοστρώματος, αλλά και συνολικά στις παρεμβάσεις και τις χρηματοδοτήσεις στην περιοχή εξέφρασε ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε ότι: «Το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής αλλάζει καθημερινά και αυτό είναι ορατό πλέον σε όλους τους κατοίκους της Αττικής. Με στρατηγικό σχέδιο προχωρούμε στον εκσυγχρονισμό των οδικών αξόνων αρμοδιότητάς μας, με στόχο μας την ασφάλεια των πολιτών. Μέσα από εκτεταμένες παρεμβάσεις αναβαθμίζουμε τις μητροπολιτικές υποδομές με ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, ειδική σήμανση, φωτισμό led και αποδίδουμε ένα ασφαλές, λειτουργικό και ενεργειακά αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο. Η σημερινή παρέμβαση, όπως και εκατοντάδες άλλες που πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια της Αττικής επιβεβαιώνουν στην πράξη τη βούλησή μας να γυρίσει οριστικά σελίδα η Αττική και να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την επίβλεψη των εκτελούμενων εργασιών επί της Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρκιζα, αναφερόμενος στη σημασία του μεγάλου αυτού έργου σημείωσε: «Για όλους εμάς στην Περιφέρεια Αττικής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, που στόχο έχει την ριζική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής μας. Έχουμε βάλει το μεγάλο “στοίχημα”, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας να γίνει πραγματικότητα για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους νέους μας. Συνεχίζουμε καθημερινά λοιπόν τον μεγάλο αγώνα να ελαχιστοποιηθούν τα τροχαία δυστυχήματα και να σταματήσει επιτέλους αυτός ο καταστροφικός “φόρος αίματος”. Ειδικά για την Νοτιοανατολική Αττική, τα οδικά αυτά έργα συνδυαστικά με τις υπόλοιπες σπουδαίες παρεμβάσεις που εντατικά προχωράμε από την αρχή της θητείας μας, θα αποτελέσουν το απαραίτητο υπόβαθρο για να προωθηθούν και άλλες μεγάλες επενδύσεις τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες θα φέρουν την Ανατολική Αττική στην τροχιά ανάπτυξης που στοχεύουμε».