Η Νίκη Κεραμέως νέα Υπουργός Εσωτερικών
ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

Η Νίκη Κεραμέως νέα Υπουργός Εσωτερικών

Η Νίκη Κεραμέως είναι η νέα υπουργός Εσωτερικών και το πρόσωπο που θα οδηγήσει τη χώρα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Η
υπουργός μετά από τέσσερα χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας θα διαδεχθεί τον Μάκη Βορίδη στο κτίριο της πλατείας Κλαυθμώνος, έχοντας στο πλευρό της τον Θοδωρή Λιβάνιο, ένα πρόσωπο που έχει διατελέσει και στο παρελθόν υφυπουργός στο ΥΠΕΣ.

Ο πρώτος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών του 2023 αναμένεται να διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου, ενώ ο δεύτερος μία Κυριακή αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου 2023.

Την Τρίτη 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών η τελετή παράδοσης – παραλαβής από την απερχόμενη Υπουργό, καθηγήτρια κ. Καλλιόπη Σπανού στη νέα Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη.

Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών την προηγούμενη τετραετία και έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία με στόχο τη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους για τον πολίτη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Υπουργός αναφέρθηκε σε ορισμένες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των οποίων θα εργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως η κατάρτιση σύγχρονων προγραμμάτων επιμόρφωσης, η εφαρμογή της αξιολόγησης σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης, η αύξηση μισθών στο δημόσιο τομέα, η επέκταση του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής παραγωγικότητας, η επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, ο καθορισμός και η ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, Περιφερειών και Δήμων.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε: «Γνωρίζω δυσκολίες, παθογένειες, προβλήματα που απασχολούν το χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και προφανώς έχω να μάθω πολλά περισσότερα. Όλα όσα έχουν προχωρήσει αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούμε για να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι κάθε μας δράση, κάθε μας ενέργεια, αφορά τους συμπατριώτες μας, όλες και όλους εμάς».

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο θα συνδράμει την αναπτυξιακή τους πορεία η οποία έχει ήδη εκκινήσει από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε έργα πνοής όπως η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής ικανότητας των υπηρεσιών τους, η ψηφιακή μετάβαση, το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η ενεργειακή τους αυτονομία, ώστε από αυτά να επωφεληθεί κάθε δημότης, κάθε πολίτης, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Τέλος, η κ. Κεραμέως εξήρε το σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο που συντελέστηκε στη διαδικασία απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας αλλά και το έργο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο, όπως επισήμανε, θα συνεχίσει να ενισχύει τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας.

«Κάθε μεγάλο στοίχημα κρίνεται από το αποτέλεσμα. Στην πράξη. Ξεκινάμε λοιπόν, χωρίς καθυστέρηση, να υλοποιούμε όλα όσα πρέπει για τη Δημόσια Διοίκηση. Όλα όσα οφείλουμε σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας» κατέληξε.