Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου
ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.), συνολικού κόστους 515.000 ευρώ.

Η
σχετική σύμβαση υπεγράφη στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θανάση Γιάνναρη και τον ανάδοχο, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού και του Δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση.

Ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα που θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα παροχής εκπαίδευσης από το Δήμο Κρωπίας και θα δώσει οριστικό τέλος στα προβλήματα στέγασης της σχολικής κοινότητας, καθώς το 5ο Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί σήμερα σε ιδιωτικά κτίρια τα οποία δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, η εκπόνηση της μελέτης κατασκευής έχει χρονικό ορίζοντα 210 ημερών, γεγονός που σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής και η ένταξη του στη σχολική κοινότητα του Κορωπίου θα ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Και όπως τόνισε: «Αυτό θα ωφελήσει σημαντικά την τοπική κοινωνία γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει θυσίες για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα να εγκαταστήσουμε σε σωστές κτιριακές υποδομές τα σχολεία της πόλης μας.»

Κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Διοίκησης των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.) έγινε γνωστό επίσης ότι θα υπάρξει άμεσα η ενεργειακή αναβάθμιση των δύο Γυμνασίων και του ενός Λυκείου στο Κορωπί, καθώς έχει δρομολογηθεί η δημοπράτηση των έργων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έως σήμερα η Περιφέρεια Αττικής μέσω των χρηματοδοτικών της εργαλείων έχει χρηματοδοτήσει ογδόντα δύο (82) πράξεις κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού 118.903.566,04 ευρώ. Σε αυτές περιλαμβάνονται 30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτιριακών Υποδομών Εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού 72.973.290,58 ευρώ, 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων συνολικού προϋπολογισμού 6.150.451,94 ευρώ και 29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων στους Δήμους συνολικού προϋπολογισμού 39.779.823,52 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο κ. Πατούλης, όσο και ο κ. Αυγερινός τόνισαν ότι σταθερή βούληση της Περιφέρειας είναι η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για να αποκτήσουν τα παιδιά μας σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, ενώ τα στελέχη της  ΚτΥπ Α.Ε. και ο δήμαρχος εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ουσιαστική συνδρομή από πλευράς Περιφέρειας για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής κτιριακών υποδομών, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική.