Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Την Κυριακή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Καραμανλή, η 1η ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων στις 4 Απριλίου.

Η
εκδήλωση είχε στόχο την προώθηση αδέσποτων ζώων συντροφιάς προς υιοθεσία, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στα αδέσποτα και την επαφή των παιδιών με ζώα συντροφιάς.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κυρία Τσεβά, η γενική γραμματέας του Δήμου κυρία Νιαρχάκου, οι Αντιδήμαρχοι κυρίες Λαμπίρη και Λύγκου και κύριοι Μπουρνιάς και Ζαφειρόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου κα. Ξηντάρα. Παρούσες ήταν και οι εντεταλμένες δημοτικοί σύμβουλοι κυρίες Αποστολάκη και Δελή και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μαυρογόνατος. Το «παρών» επίσης έδωσε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γη και Ελευθερία» κυρία Τερζοπούλου.

Στην εκδήλωση συνέπραξαν με την παρουσία τους τα μέλη Δ.Σ. του «ΠΗΓΑΣΟΣ» που διοργάνωσαν φιλοζωικό bazaar προς ενίσχυση του Σωματείου τους.

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ευχαριστεί τους χορηγούς που με παρρησία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για τη στήριξη του Δήμου στο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς:

– την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. που πρόσφερε στειρώσεις αδέσποτων γατών, καθώς και ταΐστρες και ποτίστρες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων συντροφιάς και θα φροντίζονται με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών.

– τη ΛΑ ΚΡΕ Α.Ε. που προσφέρει ξηρά τροφή για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

– την ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΌΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. για την προμήθεια εξοπλισμού για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τέλος, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ευχαριστεί θερμά τους πολίτες που συμμετείχαν εθελοντικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης:

– τις κυρίες Αθηνά και Χριστίνα Σίμου που διάνθισαν με χρώματα και σχέδια τα πρόσωπα των μικρών επισκεπτών και

– τους εκπαιδευτές σκύλων αδελφούς Χατζή που έδιναν συμβουλές στους ενδιαφερόμενους.