Συνάντηση του δημάρχου Σαρωνικού Χρήστου Γκίνη με τον Περιφερειάρχη Αττικής
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΕΡΓΑ

Συνάντηση του δημάρχου Σαρωνικού Χρήστου Γκίνη με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Τα υπό εξέλιξη έργα υποδομών και η πορεία ολοκλήρωσής τους που υλοποιούνται στον Δήμο Σαρωνικού με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι δυνατότητες για περαιτέρω χρηματοδοτήσεις και άλλων αναγκαίων έργων για την ανάπτυξη της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον νέο Δήμαρχο Σαρωνικού Χρ. Γκίνη.

O
Περιφερειάρχης Αττικής, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στον κ. Γκίνη, επισήμανε ότι η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Σαρωνικού θα συνεχιστεί στο ίδιο καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί καθ’ όλη την διάρκεια συνεργασίας και με τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Φιλίππου.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Θ. Αυγερινός και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γ. Ασπρουλάκης, έγινε ιδιαίτερα αναφορά στην ολοκλήρωση των μελετών για τα οδικά έργα στην παραλιακή Βάρκιζας – Σουνίου και τη βελτίωση του οδοφωτισμού, ενώ προαναγγέλθηκαν και επιπλέον παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.
Παράλληλα, επισημάνθηκε η ολοκλήρωση της κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Σαρωνίδα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προκήρυξη του έργου για τα όμβρια.
Στο στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται επίσης η κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων, ενώ η Περιφέρεια προ- χωρά σε ένα κομβικό έργο για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, αυτό της οριοθέτησης των ρεμάτων.

Επιπλέον, προχωρούν οι παρεμβάσεις για αναβαθμίσεις σχολείων στην Παλαιά Φώκαια, ενώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας έχουν ενταχθεί κονδύλια για έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Σαρωνικού και αναμένονται οι σχετικές μελέτες από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά υπογράμμισε: «Ο Σαρωνικός αποτελεί ένα σημαντικά μεγάλο κομμάτι της Αττικής, για το οποίο η Περιφέρεια Αττικής εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξή του εντάσσοντάς τον στο ευρύτερο πλαίσιο της αναμόρφωσης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Βόρειο Ανατολικής Αττικής. Κατά την συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Χρ. Γκίνη, αποτυπώθηκε ήδη ένα ευρύ έργο στην αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής, από τις παρεμβάσεις μας για την ασφάλεια του οδικού δικτύου έως την κατασκευή δικτύου για τα ακάθαρτα και την κατασκευή του ΚΕΛ. Υπάρχει ακόμη ευρύ πεδίο συνεργασίας για την υλοποίηση έργων προς όφελος των πολιτών, της ασφάλειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της περαιτέρω ανάδειξης της περιοχής».

Ο Χρήστος Γκίνης έκανε έναν σύντομο απολογισμό στο μέχρι σήμερα πραγματοποιηθέν έργο της δημοτικής αρχής και επεσήμανε ότι για να ολοκληρωθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός υποδομών είναι απαραίτητη η συνέχιση της στήριξης από την Περιφέρεια Αττικής. «Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια, ιδιαίτερα δε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη καθώς υιοθετεί τις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή αναφορικά με έργα που είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων», σημείωσε ο Χ. Γκίνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης καταθέτουμε το αίτημά μας για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, ύψους 4 εκατ. ευρώ. Συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε έναν σύγχρονο δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής», συμπλήρωσε.