Συνάντηση του Δημάρχου με τον Στέλιο Πέτσα
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Στέλιο Πέτσα

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα είχε την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανου Κριεμάδη.

Ο
Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να επιδώσει στον Υπουργό το Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, το οποίο εκφράζει την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου για την επίλυση μίας σειράς ζητημάτων σε σχέση με την απαράδεκτη κατάσταση του Σταθμού του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο.
Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι συντάσσεται απόλυτα με το περιεχόμενο του ψηφίσματος κι ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη, για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν, όπως είναι μεταξύ άλλων η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας στα Δίφρακτα του ΟΣΕ, ο εξωραϊσμός των χώρων του Σταθμού, καθώς και η έγκριση και υλοποίηση, μεσοπρόθεσμα, του έργου υπογειοποίησης των γραμμών του τρένου.
Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που αφορούν στο Δήμο Διονύσου.
Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό:
– Αναμένεται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα η έναρξη του έργου αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης στον Οικισμό Αναγέννησης Διονύσου καθώς και τις περιοχές Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας και Κρυονερίου (Πρόσκληση 1 «Αντώνης Τρίτσης»).
– Αναμένεται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα η έναρξη του έργου κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, το οποίο προβλέπει την κατασκευή διαδρόμων στίβου με συνθετικό τάπητα στα 2 ανοιχτά γήπεδα Δροσιάς και Διονύσου καθώς και την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών για την αδειοδότηση των 3 ανοιχτών γηπέδων Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης και Διονύσου (πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ).
– Αναμένεται η δημοπράτηση του έργου που προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις και δράσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υφιστά- μενες εγκαταστάσεις του Δήμου Διονύσου, συμπεριλαμβανομένων και των αντλιοστασίων (Πρόσκληση 3 «Αντώνης Τρίτσης»).
– Αναμένεται η δημοπράτηση των έργων αστικών αναπλάσεων και συγκεκριμένα: η ανακατασκευή του εμβληματικού κτιρίου του πρώην ΤΥΠΕΤ στον Άγιο Στέφανο, το οποίο θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και η Βιοκλιματική Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων της Δροσιάς, με ανακατασκευές οδών, πλατειών και πεζοδρομίων (Πρόσκληση 6 «Αντώνης Τρίτσης»).
– Επίσης αναμένεται η έγκριση της σύνταξης μελετών για τη βελτίωση της Λεωφόρου Μαραθώνος – Χελμού – Κρυονερίου, με σκοπό την επίλυση ενός δύσκολου και χρόνιου προβλήματος με δυσμενείς κυκλοφοριακές και άλλες επιπτώσεις, καθώς την ανάπλαση της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου (Πρόσκληση 9 «Αντώνης Τρίτσης»).
Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, για τη σημαντική συμβολή και στήριξή του σε όλα τα αιτήματα που του έχει υποβάλλει, με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων αλλά και την αναβάθμιση του Δήμου προς όφελος των κατοίκων.

 

Κλειστά τη Δευτέρα 20 Μαρτίου το Κεντρικό Δημαρχείο Διονύσου, οι Δημοτικές Κοινότητες και τα ΚΕΠ

Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει τους δημότες ότι τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, το Κεντρικό Δημαρχείο Διονύσου, οι Δημοτικές Κοινότητες και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό, με αίτημα την επίτευξη οριστικής λύσης που θα αποτρέπει την εγκατάσταση νέων Λατομείων στην περιοχή.
Με αφορμή τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο του σχετικού Νομοσχεδίου «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», ο Δήμος απαιτεί να δοθεί εδώ και τώρα βιώσιμη και οριστική λύση που διασφαλίζει την μη εγκατάσταση νέων λατομικών ζωνών στην περιοχή.
Ο Δήμος Διονύσου έχει ήδη υποβάλλει τις ρεαλιστικές προτάσεις του, μέσω τροπολογίας, και αναμένει από τον αρμόδιο ΥΠΕΝ αλλά και τους Βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, να δώσουν λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που απειλεί όχι μόνο το περιβάλλον του Δήμου Διονύσου, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου της Αττικής καθώς και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ο Δήμος Διονύσου ευελπιστεί ότι το δίκαιο αίτημά του και των κατοίκων του μπορεί και πρέπει να γίνει αποδεκτό. Εφόσον υπάρχει η κυβερνητική πολιτική βούληση, η οποία έχει ήδη έχει εκφραστεί κατά καιρούς από διάφορα κυβερνητικά στελέχη, θεωρεί ότι θα μπορέσει τελικά να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος προκειμένου να μπει φραγμός στα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία καραδοκούν να εγκαταστήσουν νέα Λατομεία στο Πεντελικό Όρος.
Ο Δήμος δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι: ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
Παράλληλα καλεί την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη σύνταξη masterplan και για τη Βόρεια πλευρά του Πεντελικού, κατά τα πρότυπα της νότιας πλευράς του, με την πρόβλεψη παρεμβάσεων για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, με τη συμμετοχή των αντίστοιχων Υπουργείων καθώς και των Δήμων Διονύσου. Ανάλογα με την έκβαση της συζήτησης στη Βουλή, θα επανεξετάσει την από εδώ και πέρα στάση του.
Ο Δήμος Διονύσου θα διαθέσει πούλμαν, το οποίο θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας 20/3 στις 9:00 π.μ. (ώρα συγκέντρωσης 8:30 π.μ.) από την οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στα Δίφρακτα του Σταθμού του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο (Κατάστημα «Πέρασμα»), με προορισμό τη Βουλή, με τη συμμετοχή αιρετών, μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν.