Συνάντηση της Β. Καβαλλάρη με τον Γενικό Επιθεωρητή της Πυροσβεστικής Ν. Ελλάδος
Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάντηση της Β. Καβαλλάρη με τον Γενικό Επιθεωρητή της Πυροσβεστικής Ν. Ελλάδος

Συνάντηση γνωριμίας με τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη Νιάφα πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Σ
το επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ιεράρχηση και δρομολόγηση των μέτρων, έργων και ενεργειών στο βαθμό που αφορά την κάθε πλευρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών και για την κατά το μέγιστο καλύτερη αντιμετώπισή τους. Επίσης, έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές και το πλαίσιο ενεργειών για την καλύτερη θωράκιση και ετοιμότητα από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης, κατά τη συζήτηση, επεσήμανε ότι:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης μας Νίκος Χαρδαλιάς, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη για τον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική κρίση και στοχεύει σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πολιτικής Προστασίας με:

– πλήρη λειτουργία Κέντρου Πολιτικής Προστασίας

– αγορά σύγχρονου εξοπλισμού με πόρους του «Αιγίς» και του Ταμείου Ανάκαμψης

– ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμών, συντήρησης οδικών δικτύων, αντιπυρικών ζωνών και προστασίας ευαίσθητων υποδομών

– έμπρακτη στήριξη στους Δήμους

– συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα επί ολοκληρωμένων σχεδίων φυσικών καταστροφών

– πιστοποιημένη εκπαίδευση εθελοντών, ενίσχυση Συνδέσμων».