Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2024
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2024

Ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, μετά από 9 χρόνια, ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών στη συνεδρίαση της Τρίτης 30 Απριλίου. Πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό μετά το 2015, όταν ο Δήμος υπάχθηκε στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο, με ισοσκελισμένα έσοδα και δαπάνες, ανταποκρινόμενο πλήρως στις ανάγκες αυτής της δύσκολης οικονομικά περιόδου.

«Σ
ε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που οι δήμοι έχουν επιφορτιστεί με πρόσθετες δαπάνες ενώ η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί, παίρνουμε μια μεγάλη απόφαση. Να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε με σίγουρα και σταθερά βήματα στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Θα πορευτούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ώστε να προσφέρουμε στους δημότες μας όσα ο τόπος μας δικαιούται και αξίζει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, Σπύρος Βρεττός.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Βρεττός ανέφερε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που αποκρυσταλλώνεται πλήρως η προσπάθεια του Δήμου να ισοσκελιστούν με όσο πιο ρεαλιστικό τρόπο οι δαπάνες σε σχέση με τα έσοδα. Αν και στον προϋπολογισμό ενσωματώθηκαν τα οικονομικά στοιχεία των νομικών προσώπων που βάσει νόμου ενσωματώθηκαν στον Δήμο ενώ παράλληλα τα χρονοδιαγράμματα ήταν στενά και αυστηρά, οι υπηρεσίες κατάφεραν να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό που διαμορφώθηκε στα 143.223.202,38 ευρώ.