Ξεκινάει η κατασκευή του νέου Δημαρχείου
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Ξεκινάει η κατασκευή του νέου Δημαρχείου

Στην τελική ευθεία περνά πλέον η ανέγερση του νέου δημαρχείου Παιανίας που θα επιτρέψει στον δήμο να στεγάσει σε έναν χώρο όλες τις υπηρεσίες του βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από μισθώματα.

Σ
ήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας στεγάζονται σε διαφορετικά κτίρια, δυσλειτουργικά εν πολλοίς για δημόσια υπηρεσία, για τα οποία ο δήμος καταβάλλει κάθε χρόνο ενοίκια ύψους περίπου 500.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Δήμος. Επίσης, για όποιον έχει επισκεφτεί το παλαιό δημαρχείο καταλαβαίνει την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου χώρου καθώς το υπάρχουν δείχνει πολύ μικρό για να καλύψει τις απαιτήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Δήμος Παιανίας: «Η αρχαιολογία ολοκλήρωσε τις εργασίες της και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, την περασμένη Πέμπτη, ο Δήμαρχος Παιανίας εκλήθη να υπογράψει τη σύμβαση εκσκαφών που επί της ουσίας σήμανε την έναρξη του έργου».

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης δήλωσε: «Με τη σημερινή υπογραφή μπήκε τέλος στην κωλυσιεργία τριών ετών με μεγάλο κόστος τόσο για τον δωρητή όσο και για τον δήμο. Αν οι διαδικασίες είχαν κινηθεί εγκαίρως σήμερα το έργο θα είχε ολοκληρωθεί προς όφελος κυρίως της κοινωνίας μας. Έστω και έτσι προχωράμε παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο δημαρχείο εκτιμάται να παραδοθεί προς χρήση έως το τέλος του 2025