2,5 έτη λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού Αττικής
ΣΤΑΘΕΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

2,5 έτη λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού Αττικής

Δυναμική τροχιά ανάπτυξης επαληθεύουν τα δυόμισι έτη λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής-Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε. Ολοκληρώθηκε ο απολογισμός της διετίας με 50 έργα σημαντικής προστιθέμενης αξίας στην περιφερειακή οικονομία της Αττικής.

Σ
ε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Gazarte, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, παρουσιάστηκε η επιτυχημένη πορεία των 30 μηνών δράσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική». Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ δυναμικό παρόν έδωσαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δημόσιας διοίκησης, φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, προσωπικότητες του ακαδημαϊκού κόσμου και επιχειρηματικά στελέχη κ.α.

Ειδικότερα παρέστησαν η Πρόεδρος, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Γκερέκου Άντζελα, ο Μπακογιάννης Ευθύμιος, Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, ο Σελίμης Ιωάννης, Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, οι Αντιπεριφερειάρχες, Κεφαλογιάννη Λουκία Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Θεοδωρόπουλος Χρήστος Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα και Μέλος ΔΣ της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής, Κοσμόπουλος Ελευθέριος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Αδαμοπούλου Γεωργία, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Μέλος ΔΣ, Νέα Μητροπολιτική Αττική, Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Λεονάρδου Πολυτίμη Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης και Μέλος ΔΣ, Νέα Μητροπολιτική Αττική, Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Μαυρίδης Αναστάσιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ντηνιακός Ευάγγελος, Δήμαρχος, Χαϊδαρίου, Χουρσαλάς Νικόλαος, Δήμαρχος Κορυδαλλού, ο Αδαμόπουλος Σπυρίδων Γραμματέας ΠΕΣΥ και Αναπληρωματικό Μέλος, Νέα Μητροπολιτική Αττική, η Δαλιάνη Φωτεινή Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος με αρμοδιότητες της Δ/νσης Χωρικού σχεδιασμού, Καλογήρου Φαίη, Εντεταλμένη Σύμβουλος με αρμοδιότητες της Δ/νσης Αναπτυξιακού, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα κοινωνικής φροντίδας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπύρος Γκίντζιος, ο Λέκκας Ευθύμιος, Καθηγητής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαυρίκου Σοφία, Καθηγήτρια, Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, Θάνος Ιωάννης Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαλιορής Κωνσταντίνος Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ, στελέχη Δήμων, Περιφέρειας, Επιμελητηρίων, Κεντρικής Κυβέρνησης, Πρυτάνεις, Συνεργάτες κ.α.

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε. ξεκίνησε την πορεία της το 2021. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να καταστεί Αναπτυξιακός Οργανισμός Νέας Γενιάς, ένας αξιόπιστος εταίρος κι ένας πολύτιμος φορέας επίσπευσης και υλοποίησης έργων για τη Δημόσια Διοίκηση και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα 50 έργα της τελευταίας διετίας (εν εξελίξει ή παραδοτέα), προϋπολογισμού άνω των 43 εκατομμυρίων ευρώ, επαληθεύουν απτά την ανάδειξη της Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε. σ’ έναν σύγχρονο οργανισμό που λειτουργεί με τις πλέον επιτυχημένες πρακτικές management. Θέτοντας ως βασικό στόχο την καθιέρωσή της ως έναν σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό αναπτυξιακό οργανισμό που θα συμβάλλει στην προώθηση στόχων – πυλώνων των φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης, η Νέα Μητροπολιτική Αττική προωθεί αναπτυξιακές πολιτικές μέσα από τη διαχείριση προγραμμάτων και έργων με θετικό κοινωνικοοικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Ο στόχος του οράματος μας επετεύχθη! Δημιουργήσαμε ένα Αναπτυξιακό Οργανισμό πρότυπο, μέσα από την αξιοποίηση των εργαλείων της Δημόσιας Διοίκησης»

Ο Γιώργος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης του Οργανισμού, καθώς κατάφεραν να επιτύχουν έναν από τους στόχους του Οράματός του για την Αττική, δημιουργώντας έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό πρότυπο, μέσα από την αξιοποίηση των εργαλείων της Δημόσιας Διοίκησης. Ενδεικτικά ανέφερε:

«Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Πέτρος Μαμαλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, το Διοικητικό Συμβούλιο και το ανθρώπινο δυναμικό που την απαρτίζει, έχουν καταβάλει τα μέγιστα, ώστε σήμερα να είμαστε εδώ και να παρακολουθούμε τον σημαντικό – για το διάστημα των δυόμιση μόνο ετών από την έναρξη λειτουργίας της – απολογισμό δράσεων της. Λειτουργώντας πάντα με αρτιότητα, αποτελεσματικότητα και ποιότητα, με γνώμονα τη δημιουργία του μεγαλύτερου δυνατού αναπτυξιακού αποτυπώματος σε σχέση με τους κινητοποιούμενους πόρους». Ο Περιφερειάρχης Αττικής επί τη ευκαιρία των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών υπογράμμισε ότι «Η Νέα Μητροπολιτική Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας για την περίοδο 2024 – 2029. Γιατί στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα βρισκόμαστε εδώ, παρόντες, για να συνεχίζουμε ΜΑΖΙ για ένα καλύτερο αύριο για την Αττική μας! Συνεχίζοντας τη μεγάλη διαδρομή που ξεκινήσαμε τέσσερα χρόνια πριν για μια Αττική των πολλαπλών ευκαιριών, των ισχυρών συνεργασιών και των μεγάλων δυνατοτήτων. Έχουμε αποδείξει πως το όραμα μάς και τους στόχους μας τους υπηρετούμε με συνέπεια και ευθύνη, και τους μετατρέπουμε σε έργο. Γιατί έχουμε απαίτηση, πρώτα από όλα από τους εαυτούς μας, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον δημιουργίας και ευημερίας για όλους τους πολίτες».

Ο Πρόεδρος της Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε., Νίκος Παπαγεωργίου, στην ομιλία του επισήμανε τα εξής: «Σήμερα είμαστε εδώ, πραγματώνοντας τους στόχους μας. Ο Οργανισμός παράγει απτό αποτέλεσμα, έχει κατοχυρώσει τη θέση του στον αναπτυξιακό χάρτη, αναπτύσσει διαρκώς τις δραστηριότητές του, και θέτει βάσεις για ακόμα πιο δημιουργική πορεία τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζουμε δυναμικά, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να συμβάλλουμε στο αναπτυξιακό όραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια της Περιφέρειας Αττικής, μέσα από έργα και δράσεις με υψηλή αξία και συμβολή στην αναπτυξιακή διαδικασία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, παρουσίασε τη πορεία των 2,5 ετών αναφορικά με την οργάνωση και ανάπτυξη της Εταιρείας καθώς και το σύνολο των 50 έργων που έχει αναλάβει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός μέσα από Video, τονίζοντας πως: «Το έργο του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής για τα 2,5 πρώτα χρόνια λειτουργίας συμβάλλει στη δημιουργία δημόσιας αξίας, κινητοποιώντας ήδη πολλαπλάσιους πόρους άνω των 140εκ ευρώ, συμβάλλοντας στην εκτέλεση έργων με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα και με σημαντικές επιδράσεις σε όρους βελτίωσης του δημοσίου χώρου και της ποιότητας ζωής, καθώς και ενίσχυσης της κοινωνικό-οικονομικής ανάπτυξης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Πάγια επιδίωξη και πυξίδα δράσης για τη Νέα Μητροπολιτική Αττική είναι η μεγιστοποίηση της αναπτυξιακής συμβολής, η δημιουργία δημόσιας αξίας και η προαγωγή στόχων δημοσίου συμφέροντος, λειτουργώντας ως αξιόπιστος στρατηγικός εταίρος της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης, και προωθώντας συνεργατικές πρωτοβουλίες και δράσεις»

50 έργα που χαρίζουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην περιφερειακή οικονομία της Αττικής

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε οπτικό υλικό με τα έργα και τις δράσεις που έχει αναλάβει να υλοποιήσει από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα ο αναπτυξιακός οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική». Μεταξύ άλλων έχει αναλάβει:

– 6 έργα υποδομής στην περιοχή Μάτι Αττικής

– Να «δώσει» νέα ζωή στο μεγαλύτερο εν λειτουργία αειφόρο έργο της αρχαιότητας στην Ευρώπη, το Αδριάνειο Υδραγωγείο

– Να στρέψει το βλέμμα στη θάλασσα με μία Ολιστική Αναπτυξιακή Στρατηγική για τα 8 μοναδικά νησιά της Αττικής

– Δημιούργησε το πρώτο Περιφερειακό Μητρώο Γεφυρών που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας

– Συνέβαλλε στην ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας της Λεωφόρου Σουνίου επιταχύνοντας ένα κομβικό έργο, 31 χιλιομέτρων

– Σχεδιάζει μια Ποδηλατική Διαδρομή στην Ιερά Οδό

– Βάζει στην τελική ευθεία ένα εμβληματικό έργο αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής: τον Παραλιακό Οδικό Άξονα Μαραθώνα – Ωρωπού

– Υλοποιεί σημαντικά έργα στον τομέα της κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας

– Σχεδιάζει μηχανισμό για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Αττικής

– Δημιουργεί το πρώτο Ολοκληρωμένο Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας Αττικής για την ενίσχυση της επιχειρηματικής ευφυΐας & ανταγωνιστικότητας

– Εγκαινιάζει το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023

– «Ταξίδεψε»την Αττική στο Dubai, στην Διεθνή Έκθεση Expo 2020 Dubai

– Μελέτησε το Κέντρο δημιουργικής οικονομίας και πολιτισμού

– Αξιολογεί τις προκλήσεις και παρέχει στρατηγικές προτάσεις για τον τομέα της αγροδιατροφής στην Αττική με τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας Αγροδιατροφικών Προϊόντων Αττικής

– Φέρνει έναν νέο τεχνοκρατικό μηχανισμό για την διάγνωση αναγκών της αγοράς εργασίας

– Ξεκινάει ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης κρίσεων στα σχολεία

– Πρώτη η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στη σύσταση του Attica DMMO, ορίζοντας τη Νέα Μητροπολιτική Αττική φορέα διαχείρισης και προώθησης Προορισμού με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

– Αξιολογεί την φέρουσα ικανότητα της Αττικής ως προς τις τουριστικές ροές, τις πύλες εισόδου και τις υποδομές φιλοξενίας

– Συμβάλει στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, με την αναβίωση της ιστορικής ενότητας «Αθήνα – Ελευσίνα – Λαύριο»

– Συμβάλει στην ανάδειξη της Περιφέρειας Αττικής σε μία νέα ψηφιακή οικονομία και κοινωνία με το καινοτόμο Κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού, Attica Hub

– Διαμορφώνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας

– Μελετά και προωθεί την αναβάθμιση υποδομών και δημόσιων χώρων, πχ αστική βιοκλιματική ανάπλαση του Χαλανδρίου, αναβάθμιση του Θεάτρου Πέτρας, αποκατάσταση κι αναβάθμιση της κατασκήνωσης της Ιεράς Μονής Νίκαιας, ανάπλαση κεντρικής οδού στο Κερατσίνι. Ολοκλήρωση μελέτης της Αστικής Παρέμβασης στην Βεργίνα, σχεδιασμό βιοκλιματικής αναβάθμισης 18 κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Σπετσών, νέα Πρότυπη Παιδική Χαρά στο Πεδίον του Άρεως, διαμόρφωση Διαχειριστικών μελετών για τρία πάρκα, μελέτη κατασκευής των απαιτούμενων υδραυλικών έργων αποχετεύσεως ομβρίων και αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού των Ερυθρών, απομάκρυνση φερτών υλικών λατομείου, κ.α.

Επιπλέον ο Οργανισμός υλοποιεί σημαντικά έργα για την Περιφέρεια, ενώ στηρίζει τεχνικά τους Δήμους με την ωρίμανση έργων που επιταχύνουν την επίλυση προβλημάτων και αναβαθμίζουν της ποιότητα ζωής των κατοίκων. Υποστηρίζει την ενεργειακή μετάβαση των νησιών της Περιφέρειας Αττικής σε «πράσινες» και περιβαλλοντικά φιλικότερες μορφές ενέργειας, προσδιορίζει τις ενεργειακές ανάγκες της Περιφέρειας Αττικής, μελετά την κλιματική ανθεκτικότητα, ενώ μετέχει σε 3 Consortiums για Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Η «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.» αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ειδικού σκοπού, που λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Βασικός στόχος της ίδρυσής της (2021) είναι να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό αναπτυξιακό εργαλείο που θα συμβάλλει στην προώθηση αναπτυξιακών στόχων και προτεραιοτήτων των φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης.

Στους καταστατικούς σκοπούς της Εταιρείας περιλαμβάνεται η παροχή επιστημονικής, συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης προς τους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, τα Νομικά Πρόσωπα και τις ενώσεις τους, καθώς και ευρύτερα προς Φορείς και Νομικά Πρόσωπα της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προώθηση των αναπτυξιακών πολιτικών και προτεραιοτήτων μέσα από προγράμματα και έργα με θετικό αναπτυξιακό, κοινωνικοοικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Μέτοχοι:

Α. Η Περιφέρεια Αττικής, αναλαμβάνει 60.000 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές, ήτοι 75% του μετοχικού κεφαλαίου.

Β. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Αττικής αναλαμβάνει 18.000 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές, ήτοι 22,5% του μετοχικού κεφαλαίου

Γ. Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει 2.000 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές, ήτοι 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν:

 • Αθανασάκης Λουκάς, Συνεργάτης, ΕΥΔΕΠ
 • Αποστολίδου Φαίη, COO, BBDO Athens
 • Ασπρουλάκης Ιωάννης, Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων & Υποδομών
 • Βασιλείου Νικόλαος, Μέλος ΔΣ, Νέα Μητροπολιτική Αττική
 • Βούκανος Γεώργιος, Σύμβουλος Προέδρου ΕΟΤ, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού
 • Γαλανάκη Βασιλεία, Content Manager, BBDO Athens
 • Γαληνός Άλεξ, Διευθυντής, Οργάνωση Γη
 • Γκίκα Ζωή, Consultant, Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A.
 • Δεληγιώργη Αμυγδαλιά, Διευθύντρια Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Κ.Τ., Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων & Υποδομών
 • Δημητρού Κατερίνα, Συνεργάτης ΕΥΔΑΠ,
 • Δικαιάκου Λίνα, Νομικός, Συνεργάτης
 • Δόλγυρας Ηλίας, Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών
 • Δρίβας Ιωάννης, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, Νέα Μητροπολιτική Αττική
 • Δρόσης Δημήτρης, Προϊστάμενος ΕΥΔΕΠ,
 • Θάνος Αλέξανδρος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου, ΣΕΤΕ
 • Καπουτσής Ηλίας, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Κίτζιος Σπυρίδων, Πρύτανης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Κοκμοτός Ευθύμιος, Διευθυντής Πάρκων & Αλσών, Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων & Υποδομών
 • Κομπορόζος Σπύρος, Συνεργάτης
 • Κοντοφάκας Δημήτριος, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, Νέα Μητροπολιτική Αττική
 • Κουτσομιχάλης Άγγελος, Διευθυντής στο τμήμα Τεχνικών Έργων, ΕΕΟ
 • Κύρκος Μιλτιάδης, Διευθυντής Τεχνικών Έργων Δυτικής Αττικής, Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων & Υποδομών
 • Λάσκαρη Βασιλική, Μέλος ΔΣ, Νέα Μητροπολιτική Αττική
 • Λυριστή Έφη, Δικηγόρος
 • Μαρνέζος Κωστής, Διευθυντής, Redirect
 • Μικράκη Ευαγγελία, Διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού Κ.Τ., Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων & Υποδομών
 • Μίσκα Μαρία, Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων & Υποδομών
 • Μπαργιάννη Ελισσάβετ, Chief Head Officer, Δήμος Αθηναίων
 • Μπούρας Νικόλαος, Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω & ΣΤΕ, Δικηγόρος
 • Νικηφόρου Κατερίνα, Προϊστάμενη Οικονομικής Υπηρεσίας, Συνεργάτης
 • Νικολακόπουλος Θοδωρής, Social Media Director, BBDO Athens
 • Ορφανίδου Τίνα, Senior Manager, LDK Consultants
 • Παγωτέλης Στράτος, Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά & Νήσων, Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων & Υποδομών
 • Παπαδημητρίου Μαρία, Διευθύντρια Καταστήματος, Eurobank Α.Ε.
 • Παπαχειμώνας Σταμάτης, Διευθυντής, A&P Finance
 • Πασσάς Νικόλαος, Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειας Αττικής
 • Παυλάκης Γιώργος, Συνεργάτης, ΟΜΑS
 • Πετζετάκη Καλλιόπη, Νομικός ΔΣ, Συνεργάτης
 • Ποδηματάς Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Α’, HAPCO
 • Ρήγας Αλέξανδρος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασών, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
 • Σακίμπ Μαριαμ, Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Α’ Αθηνών
 • Σαμακοβλιδη Νάταλη, Executive Digital Director, BBDO Athens
 • ΣιαμπέκουΧριστιάνα, Assistant Manager, Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A.
 • Σιμιντζής Ηλίας, Senior Relationship Manager – Διεύθυνση Τραπεζικής Φορέων Δημοσίου & Μ.Κ.Ο., Eurobank Α.Ε.
 • Σκουλούδη Ρένα, Marketing Greece
 • Σπηλιώτης Άγγελος, Προϊστάμενος Μονάδας Α’, ΕΥΔΕΠ
 • Σταμογιάννης Βασίλης, Μέλος, Οργάνωση Γη
 • Στρατιδάκης Γεώργιος, Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής
 • Σύρρος Γιάννης, Partner, Consulting Leader, Deloitte
 • Τζάννου Μαρία, Συνεργάτης, The Story Tailors
 • Τσιλίδης Λύσανδρος, Πρόεδρος, ΗΑΤΤΑ
 • Τσιπουράκης Στέφανος, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Επενδύσεων Δ. Αμαρουσίου
 • Φαρμάκας Λευτέρης, Ιδιοκτήτης, Redirect
 • Φραντζής Ιωάννης, Διευθυντής, Φραντζής & Συνεργάτες
 • Φρέγκογλου Ευδόκιμος, Συνεργάτης, Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ
 • Χαλδαιάκης Αχιλλέας, Καθηγητής φιλοσοφικού τμήματος, ΕΚΠΑ
 • Χατζηπέρος Παναγιώτης, Αναπληρωματικό Μέλος, Νέα Μητροπολιτική Αττική
 • Χριστακόπουλος Παύλος, Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής & Αλιείας