ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ

Περί αυνανισμού

A
ντί για καλημέρα, ο Θανάσης, μου κουνούσε την εφημερίδα από μακριά. Κοντοστάθηκα αφήνοντας παράμερα τις σκέψεις που τριβέλιζαν το νου μου.
«Καλημέρα Θανάση. Κεφάτο σήμερα σε βλέπω».
«Ρε συ, Δημητρό, διάβαζα την εφημερία και θυμήθηκα τη μάνα σου, τότε που ήμασταν πιτσιρικάδες. Μην πιάνεστε με το πουλί σας γιατί θα τυφλωθείτε. Το θυμάσαι, ρε; Κι εμείς κάναμε πως την πιστεύαμε κι ύστερα ξεραινόμασταν στα γέλια».
«Μην μου πεις πως, τώρα, στα γεράματα, προπονείσαι ξανά στο άθλημα!»
Γέλασε ο Θανάσης. «Μπα, και να ‘θελα, άκαρπο το χερογλύκανο… Αλλά, να, διάβαζα στην εφημερίδα τα περί αυνανισμού που λένε οι επιστήμονες κι έκανα συνειρμούς». Έλα να πιούμε έναν καφέ και να στα πω.
Πήγαμε ένα στενό πιο πέρα στο καφενείο του Ασημάκη. Πριν ακόμη έρθουν οι καφέδες, ο Θανάσης, άπλωσε την εφημερίδα του και άρχισε να μου διαβάζει δυνατά.
«Αν θέλεις να έχεις μια λαμπρή σταδιοδρομία στον εργασιακό τομέα, τότε θα πρέπει ν’ αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Την έρευνα έτρεξε η Univia και σε αυτήν πήραν μέρος 1012 άτομα, τα οποία ρωτήθηκαν για την συχνότητα αυνανισμού τους, αλλά και τη δουλειά τους. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, έδειξαν πως όσοι αυνανίζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είχαν καλύτερες θέσεις, αλλά και καλύτερους μισθούς.»
«Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια, Θανάση. Δεν είναι πια για μας αυτά.» του είπα, κρύβοντας πίσω από ένα χαμόγελο αξιοπρεπές το φαρμάκι που στάλαξε η διαπίστωση.
«Εντάξει, ρε Δημητρό, για μας ξεθώριασε και η ανάμνηση, αλλά για βάλε με το νου σου όλους εκείνους γύρω μας με τις μεγάλες θέσεις και τους παχιούς μισθούς… Να, τούτα σκέφτομαι και με πιάνουν τα γέλια. Σκέφτομαι, ρε, αν έχουν δίκαιο οι επιστήμονες, εκείνους που τόσα χρόνια μας κυβερνούν. Μαλακία τη μαλακία την κατάφεραν τη λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία τους.»
«Μάλιστα. Δηλαδή, απ’ τον καιρό που θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου, τη μαλακία τους πληρώνω.»
«Αφού τη δική σου την έκοψες νωρίς… τι προκοπή να έκανες;»
«Αλλά τώρα που τα λες, ξέρεις ρε Θανάση, τι μου έρχεται στο νου;. Αυνανισμός είναι η αυτοϊκανοποίηση. Μπορούμε να πούμε ότι ένας άνδρας ή μια γυναίκα αυνανίζεται. Μπορούμε μήπως να το δούμε και πιο συλλογικά; Δηλαδή, μια ομάδα ανθρώπων αυνανίζεται, μια πολυεθνική εταιρεία, ένα πολιτικό κόμμα, ένα οικονομικό σύστημα, ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, ένας ολόκληρος λαός… Τι θα μπορούσαν να μας πούνε οι επιστήμονες γι αυτό;»
«Δεν ξέρω. Με μπέρδεψες. Δηλαδή εκείνοι που αυνανίζονται συχνά και λεφτά και καριέρα. Οι άλλοι, τι είναι; Οι μαλάκες; Και τελικά, ποιοι αυνανίζονται και ποιοι είναι οι μαλάκες;»
Ο Ασημάκης έφερε τους καφές. Τους ακούμπησε στο τραπέζι. Χτύπησε παρηγορητικά τον Θανάση στην πλάτη.
Ο Θανάσης αναστέναξε και δεν γέλασε ξανά.

 

karalitsa2@gmail.com