ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων

Τ
ο 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που δημιουργήθηκε για να εκφράσει μια ολόκληρη παράταξη με ιστορικό βάθος και στέρεες ρίζες στον ελληνισμό. Μια παράταξη που αγωνίστηκε για τη γιγάντωση και τη στερέωση της Πατρίδας μας στα τελευταία διακόσια χρόνια, που πάλεψε για την πολιτισμική μας ιδιοπροσωπία, που συνδέθηκε με όλες τις μεγάλες πολιτικές επιλογές οι οποίες παγίωσαν το φιλελεύθερο και δημοκρατικό χαρακτήρα της ελληνικής Πολιτείας. Στην ιδρυτική μας διακήρυξη αναφέρεται ρητά ότι η Νέα Δημοκρατία «ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται: «Το μέγα θέμα της εποχής μας είναι η δημοκρατία. Όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν˙ και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν». Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στέκεται στην πικρή πείρα των Ελλήνων από αντιδημοκρατικές και ανελεύθερες πολιτικές καταστάσεις, καλώντας τα μέλη της παράταξής μας να μην επιτρέψουν στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας να πληγώσουν και πάλι την Πατρίδα μας. Και προτρέπει τους πολίτες να επαγρυπνούν ώστε να μην αφήσουν τους οπαδούς του φασισμού, του ναζισμού και της εθνολαϊκίστικης ακροδεξιάς να πλήξουν τη δημοκρατία μας.

Όλοι οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπηρετούν και προάγουν τα αυθεντικά καταστατικά ιδανικά της παράταξής μας. Τις αξίες και τις αρχές της παράταξής μας υπηρέτησε και προήγαγε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με κομβικές πολιτικές της, ασχέτως του τι ισχυρίζονται οι διαβολείς μας. Ειδικότερα, βάλαμε σε τάξη το μεταναστευτικό, οχυρώνοντας και διαφυλάσσοντας τα σύνορά μας σε θάλασσα και στεριά. Θωρακίσαμε απόλυτα την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τόσο με το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα όσο και με την παρεμβατική διπλωματία μας. Ενισχύσαμε, ηθικά και υλικά, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο δίνει καθημερινά τεράστιο αγώνα για την Πατρίδα. Ενισχύσαμε αποφασιστικά τις νέες οικογένειες, με πολλές πολιτικές, για να χτυπήσουμε στη ρίζα το δημογραφικό. Σταθήκαμε ενεργά στο πλάι της Ελλαδικής Εκκλησίας, όταν χρειάστηκε.

Με τεκμήριο τις αρχές μας και τις πολιτικές μας, αποδοκιμάζουμε εμφατικά την ύποπτη προσπάθεια κάποιων να παρουσιάσουν την ακροδεξιά σαν την πραγματική δεξιά. Η δεξιά από την ακροδεξιά χωρίζονται με ένα αγεφύρωτο ρήγμα.

Η παράταξή μας δεν αποστρέφεται τις μεταρρυθμίσεις, αλλά απαιτεί να διατηρηθεί ό,τι αποδίδει σε αξιακό και πρακτικό επίπεδο. Υπερασπίζεται θεσμούς όπως η οικογένεια και οι τοπικές κοινότητες, ώστε να μην αφήνεται ο πολίτης έρμαιο στις διαθέσεις αυταρχικών πολιτικών. Προάγει την ελεύθερη οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα τους αδύναμους. Προστατεύει την ατομική ιδιοκτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος. Μάχεται για τη διασφάλιση της κοινωνικής τάξης και της ασφάλειας. Αποδίδει μεγάλη σημασία στον άδολο πατριωτισμό, τις παραδοσιακές αξίες, και τη θρησκεία ως πολιτισμικές συνιστώσες του ελληνισμού».

Η ακροδεξιά, από την άλλη, είναι εθνικιστική, μισάνθρωπη και απολυταρχική. Είναι ξενόφοβη και ρατσιστική. Αντιλαμβάνεται το έθνος βάσει απάνθρωπων ιδεολογημάτων, εντελώς διαφορετικών από την ελληνική παράδοση, σύμφωνα με την οποία Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Η ακροδεξιά είναι αντιδραστική και αποστρέφεται την πρόοδο της επιστήμης και της κοινωνίας, διότι εμπνέεται από θεωρίες συνωμοσίας. Ονειρεύεται μια απόλυτα ελεγχόμενη από το κράτος οικονομία, με πρόσχημα δήθεν την προστασία των αδυνάμων. Στην πραγματικότητα όμως επιδιώκει να συγκεντρωθεί ο πλούτος στα χέρια του καθεστώτος και των ισχυρών φίλων του. Η ακροδεξιά απεχθάνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, αποδίδοντας ανεξέλεγκτη εξουσία στα όργανα της τάξης.

Οι διαφορές είναι χαοτικές και αγεφύρωτες. Κανένας ακροδεξιός δεν μπορεί και δεν δικαιούται να εμφανίζεται με την προβιά του δεξιού, ενώ είναι λύκος για τη δημοκρατία και το λαό μας. Η Νέα Δημοκρατία και μόνο εκφράζει ιστορικά και παραδοσιακά την παράταξή μας, αυθεντικά και γνήσια. Η διεύρυνση του κόμματός μας προς το κέντρο έγινε ήδη από το 1990, όταν και χρεοκόπησαν ιστορικά οι ιδέες της αριστεράς, οπότε άνθρωποι από το μεσαίο χώρο μετατοπίστηκαν προς τη Νέα Δημοκρατία, αποδεχόμενοι τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξής μας.

Όσοι και όσες εμπνέονται από τις αξίες και τις αρχές αυτές, όσοι και όσες συνδέονται ιστορικά και ψυχικά με την παράταξή μας, χρειάζεται να φανούν και τώρα αντάξιοι της κληρονομιάς μας. Οι άνθρωποι της παράταξής μας δεν μπορούν να παραπλανηθούν από τις Σειρήνες της ακροδεξιάς: τους νοσταλγούς του ναζισμού, τους θαυμαστές του φασισμού, τους οπαδούς του αυταρχισμού, την εθνολαϊκίστικη αγοραία ακροδεξιά. Όλου αυτοί, οι ξένοι προς εμάς, δεν πρέπει να βρουν θετική ψήφο από το χώρο μας.

 

Ο Γιάννης Οικονόμου είναι υποψήφιος βουλευτής του Νομού Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία