ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ώρα για πράξεις από την Πολιτεία!

Μ
ία από τις κύριες υποχρεώσεις της Πολιτείας είναι η προστασία της φυσικής ακεραιότητας του πολίτη και της περιουσίας του.
Η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην Ανατολική Αττική, στα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Αντίθετα υπάρχουν περιοχές, όπως στις Αχαρνές και την ευρύτερη περιοχή, όπου η κατάσταση είναι δυστυχώς τραγική, με τους κατοίκους να βρίσκονται καθημερινά σε διαρκή φόβο.
Η παράνομη διακίνηση όπλων, η χρήση και διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών, οι ληστείες και η γενικότερη παραβατικότητα δεν μπορεί να είναι η καθημερινότητα των πολιτών σε μια ευνομούμενη χώρα.
Επομένως είναι υψίστης σημασίας η πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, με έναν ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό τόσο από την Ελληνική Αστυνομία αλλά κυρίως από το αρμόδιο υπουργείο. Για όλη την Ανατολική Αττική, εντός και εκτός σχεδίου πόλης, και για περιοχές που πλήττονται πολύ, όπως η Αρτέμιδα, η Κερατέα, το Μενίδι και αλλού.
Η Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη του Σώματος υπηρετούν στην πλειοψηφία τους με ευσυνειδησία το λειτούργημά τους. Όμως η υποστελέχωση και η έλλειψη τεχνικών μέσων και περιπολικών δυσχεραίνουν το έργο τους, προκαλώντας πολύπλευρα προβλήματα στην αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας.
Άλλωστε το κλείσιμο σε όλη την Ανατολική Αττική πολλών αστυνομικών τμημάτων, προκάλεσε ακόμα περισσότερα προβλήματα και κενά τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση του εγκλήματος .
Η νέα κυβέρνηση και η νέα ηγεσία του Υπουργείου δεν πρέπει να αφήσουν τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής στο έλεος του Θεού. Οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν όλοι και να ενεργήσουν σε πνεύμα συνεργασίας.
Ταυτόχρονα και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις και να προτείνει λύσεις, ώστε με ένα συνδυασμό επίβλεψης και περιπολιών από την Ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και με τη σύμπραξη ιδιωτικών εταιρειών, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και να προστατευτούν οι περιουσίες τους.
Η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και αποσπασματικές κινήσεις. Ούτε με ευχολόγια και ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις. Χρειάζεται συνολικό σχέδιο, αποφασιστικότητα, διαρκείς έλεγχοι, εποπτεία της περιοχής και με πεζές περιπολίες, συνεργασία του Δήμου με την Πολιτεία και διαρκείς πρωτοβουλίες με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κάθε ατόμου από την παιδική ηλικία για την αξία που έχει η ασφάλεια και η νομιμότητα στην εμπέδωση μιας ασφαλούς και με ποιότητα ζωής τοπικής κοινωνίας.

 

Ο Παντελής Ασπραδάκης είναι υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής