Προβάδισμα 21,5 μονάδων για τη ΝΔ
ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ PULSE

Προβάδισμα 21,5 μονάδων για τη ΝΔ

Μεγάλο προβάδισμα 21,5 μονάδων από το δεύτερο κόμμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

E
ιδικότερα, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου με την κατανομή των αναποφάσιστων φέρεται να λαμβάνει ποσοστό 36% έναντι 14,5% του ΠΑΣΟΚ και 13,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια δύσκολη συγκυρία, με την ακρίβεια, τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, (σ.σ. χάνει μια μονάδα) τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να μην αποκομίζουν οφέλη από την κυβερνητική φθορά. Μόνος κερδισμένος εμφανίζεται ο Κυριάκος Βελόπουλος το κόμμα του οποίου ανεβαίνει 1,5 μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στην τέταρτη θέση με διψήφιο ποσοστό (10%) και μετά την Ελληνική λύση (7,5%) ακολουθούν: Νίκη (3,5%), Σπαρτιάτες (3%) Πλεύση Ελευθερίας (3%).

Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης της Ρulse είναι ότι η κοινή γνώμη εμφανίζεται απόλυτα διχασμένη σε ότι αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς το 46% αντιμετωπίζει θετικά το δικαίωμα τους στον πολιτικό γάμο και το 47% το αντιμετωπίζει αρνητικά. Οι ψηφοφόροι του κεντρώου χώρου σε ποσοστό 51% αντιμετωπίζουν θετικά το νομοσχέδιο ενώ το 43% αρνητικά.

Το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και το 53% ένα από τα σημαντικότερα. Επίσης, το 68% δηλώνει ότι συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών.

Τέλος, σε ότι αφορά τα F-35 και την παραχώρηση εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, το 62% θεωρεί ότι είναι μια θετική εξέλιξη και το 29% αρνητική. Αξίζει να σημειωθεί ότι 2 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν αρνητική εξέλιξη την αγορά των μαχητικών 5ης γενεάς.