Εγκαινιάστηκε η Ρομποτική Πτέρυγα του Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Κ. Πρίφτης»
ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Εγκαινιάστηκε η Ρομποτική Πτέρυγα του Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Κ. Πρίφτης»

Πραγματοποιήθηκε χθες το επίσημο άνοιγμα της Ρομποτικής Πτέρυγας του Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας (ΚΥΑΑ) «Κωνσταντίνος Πρίφτης» που βρίσκεται στην Κερατέα του Δήμου Λαυρεωτικής, ένα πολύ σημαντικό γεγονός που καθιστά πλέον την εν λόγω Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας σε Πρότυπο Κέντρο Νευρολογικής Αποκατάστασης, όχι μόνο για την Αττική αλλά και για την Χώρα.

Π
ρόσφατα, στο Κέντρο εγκαταστάθηκαν ρομποτικά μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής αλλά και μια υπερσύγχρονη θεραπευτική πισίνα με το ΚΥΑΑ Κερατέας «Κ. Πρίφτης» να εξελίσσεται σε Πρότυπο Κέντρο Νευρολογικής Αποκατάστασης, μοναδικό στην Ελλάδα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη παρευρέθηκε στα εγκαίνια, τα οποία τελέστηκαν παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Έρρικας Πρεζεράκου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημητρίου Λουκά και του Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημητρίου Κιούση. Από την πλευρά του Κέντρου παρέστησαν ο κ. Κύριλλος Παπακυρίλλου, Πρόεδρος του Δ.Σ., η κ. Μαρία Θεοδωροπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ο Διευθυντής γιατρός Παθολόγος, κ. Φίλιππος Παπανικολάου.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Ευεργέτη Εφοπλιστή – Καπετάνιου Κων/νου Πρίφτη, με δωρεά του οποίου ανεγέρθη το ΚΥΑΑ Κερατέας. Ο κ. Πρίφτης είναι γέννημα θρέμμα της Κερατέας, με πολύπλευρη προσφορά στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Στην τελετή παρέστη μετά της συζύγου του.

Πρόκειται για μία σύγχρονη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ημερήσιας νοσηλείας, (ΑΕΜΥ-Τοπικό Ιατρείο Κερατέας της 1ης ΥΠΕ) που προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, υποστηριζόμενες από διεπιστημονική έμπειρη ομάδα Ιατρών, Θεραπευτών, Νοσηλευτών διαφόρων ειδικοτήτων, με πρωτοποριακές τεχνολογίες (ρομποτικά μηχανήματα) και μεθόδους θεραπείας (θεραπευτική πισίνα, φυσικοθεραπεία).

Στο Κέντρο λειτουργούν Ιατρεία του Τ.Ι. Κερατέας από Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εξήρε την προσπάθεια που γίνεται και που έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία ενός άκρως σημαντικού, για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο, Κέντρου Φροντίδας Υγείας στον τομέα κυρίως των μυοσκελετικών νοσημάτων και των νευρολογικής φύσης παθήσεων, τονίζοντας ότι όταν υπάρχει εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό και οι πολίτες αποκομίζουν τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια.

Το Κέντρο έχει βρει ήδη πολύ μεγάλη ανταπόκριση στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, καθώς οι υπηρεσίες του καλύπτουν σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες ασθενών με κινητικά κυρίως προβλήματα, παρέχοντάς τους ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης αλλά και ψυχολογικής στήριξης.

Στους στόχους του Κέντρου είναι να γίνει ευρέως γνωστό έτσι ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να επωφελούνται από τις υπηρεσίες του. Περαιτέρω, σκοπεύει να κάνει ενημερωτικές ημερίδες σε μαθητές σχολείων, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα και να μάθουν τι πρέπει να προσέχουν για να διαφυλάττουν και να διατηρούν το σώμα τους υγιές μυοσκελετικά.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και όλα τα στελέχη του Υπουργείου για τη συνδρομή τους στον καινοτόμο εξοπλισμό Ρομποτικής και τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με έμψυχο δυναμικό που συμβάλει στην άρτια και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Επίσης, ευχαριστώ τον μέγα δωρητή και ευεργέτη Κωνσταντίνο Πρίφτη για τη δωρεά και τη συμβολή του στην ανέγερση του πρότυπου Κέντρου Υγείας.

Επόμενος στόχος είναι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και με 2η βάρδια!»