Και με χρήση drones η αντιπυρική προστασία του Πεντελικού Όρους
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Και με χρήση drones η αντιπυρική προστασία του Πεντελικού Όρους

Η Πολιτική Προστασία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι εντατικές, ειδικά μετά και από την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου).

Σ’
αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Μαραθώνος, σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και το Δήμο Πεντέλης, συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών με τη χρήση έξι, συνολικά, drones που θα περιπολούν από αέρος τις δασικές εκτάσεις, αλλά και τις αστικές δομές του Πεντελικού Όρους.

Τα τρία κέντρα επιχειρήσεων (ένα σε κάθε Δήμο) θα αναπτυχθούν ανεξάρτητα, θα βρίσκονται όμως σε πλήρη συνεργασία, ώστε να είναι δυνατή η κοινή δράση σε περίπτωση ανάγκης.

Το πιο πάνω σχέδιο συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν στον Δήμο Κηφισιάς, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου και ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς.

Να τονίσουμε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η ένταξη στο σχέδιο και άλλων Δήμων του Πεντελικού Όρους, ώστε αυτό το “εναέριο τείχος” έγκαιρης προειδοποίησης να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση.