Έναρξη εγγραφών εθελοντών δασοφυλάκων για το δάσος Κουβαρά
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Έναρξη εγγραφών εθελοντών δασοφυλάκων για το δάσος Κουβαρά

Ξεκίνησαν από την Τετάρτη 28 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, οι εγγραφές εθελοντών για τη φύλαξη του δάσους Κουβαρά.

Ο
ι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται ημέρες και ώρες γραφείου στο Κοινοτικό Κατάστημα Κουβαρά και να απευθύνονται στην κα Παρασκευή Νακάκη ή να τηλεφωνούν στο 22990-69422.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, με την ευκαιρία έναρξης των εγγραφών εθελοντών δασοφυλάκων σημείωσε:  «Καλούμε όλους όσοι πιστεύουν στην ανεκτίμητη αξία του δάσος Κουβαρά να σταθούν και φέτος στο πλάι μας προκειμένου με τη συνδρομή τους να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε αποτελεσματικά αυτόν τον ανεκτίμητο πυρήνα ζωής και παράλληλα ένα από τα πιο πολύτιμα «εργοστάσια οξυγόνου» της Αττικής. Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της επιτάσσουν να μην χαθεί ούτε ένα δέντρο φέτος. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καμένη γη. Από τη δική μας συμπεριφορά εξαρτάται η ίδια η ζωή μας».

Ο αντιδήμαρχος Κουβαρά Κώστας Γκίκας, συμπληρώνει ότι «σε συνθήκες κλιματικής κρίσης ο κίνδυνος να καταστραφεί το δάσος Κουβαρά, όπως και οποιαδήποτε άλλη δασική έκταση, είναι αυξημένος. Για αυτό θα πρέπει όλοι μας, ο καθένας από την πλευρά του, να προσαρμόσει την καθημερινότητά του σε αυτές τις συνθήκες, έχοντας πάντα κατά νου ότι ακόμη και μια μικρή αβλεψία φέρνει ολοκληρωτική καταστροφή».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, Χαράλαμπος Γαλάνης, «στο δάσος υπάρχει πάντα εύφλεκτη ύλη, δεν ανάβουμε λοιπόν ποτέ και για κανένα λόγο φωτιά μέσα σ’ αυτό και δεν αφήνουμε το παραμικρό απόρριμμα που μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για ολοκληρωτική καταστροφή. Όλοι όσοι αγαπάμε το δάσος, θα πρέπει και φέτος να βρεθούμε κοντά του για να το προστατεύσουμε», σημειώνει.

Ανοιχτή πρόσκληση σε εθελοντές δασοφύλακες απευθύνει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά, Κώστας Στεργίου: «Καλούμε τους φίλους εθελοντές δασοφύλακες να συμπράξουν μαζί μας ώστε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα 20.000 τ.μ. πευκοδάσους που αποτελούν στολίδι και πνεύμονα της Αττικής γης. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την σημαντική βοήθεια που μας πρόσφεραν πέρσι σημειώνοντας ότι αναμένουμε την ανεκτίμητη συνδρομή τους και για την φετινή σεζόν».