13.000 δέντρα φυτεύτηκαν στην παλαιά χωματερή
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

13.000 δέντρα φυτεύτηκαν στην παλαιά χωματερή

Στον εντυπωσιακό αριθμό των 13.000 δέντρων που έχουν φυτευτεί ήδη στο Δήμο Παιανίας, με πρωτοβουλία του Δήμου, περιβαλλοντικών οργανώσεων και φυσικά εθελοντών, στάθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Ε
ίπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα στην παλαιά χωματερή έχουν φυτευθεί περισσότερα από 13.000 δέντρα με υψηλό ποσοστό επιβίωσης χάρη στην συνεχή φροντίδα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας. Οπότε αναθεωρούμε τον αρχικό στόχο των 10.000 σε 40.000 πρασινίζοντας μια ολόκληρη περιοχή η οποία γειτνιάζει με τα Ολυμπιακά Ακίνητα και εκτιμούμε ότι σύντομα θα αποτελεί πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες».
«Με τη μεγάλη συμμετοχή και στην τελευταία δράση γίνεται κατανοητό ότι τα οφέλη για τον τόπο μας ξεπερνούν την δημιουργία ενός αλσυλλίου. Οι πολίτες ευαισθητοποιούνται και τα παιδιά διδάσκονται τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος» σημείωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Σαμωνάς-Ξύκης.
Τα δενδρύλλια που έχουν επιλεγεί είναι βραδύκαυστα και ανθεκτικά και συμβαδίζουν με το τοπικό οικοσύστημα της περιοχής, δημιουργώντας έναν νέο πνεύμονα πρασίνου για την πόλη και βοηθώντας την βιοποικιλότητα της περιοχής.