Στη Βούλα συνεχίστηκε το μεγάλο πρόγραμμα δενδροφύτευσης
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Στη Βούλα συνεχίστηκε το μεγάλο πρόγραμμα δενδροφύτευσης

Διττό στόχο, την φροντίδα του περιβάλλοντος αλλά και την αλληλεγγύη και τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είχε η δεύτερη δράση δενδροφύτευσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η
δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ), το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και τη WE4ALL.
Στη δενδροφύτευση, σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο, συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, επαγγελματίες, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωματείων, οικογένειες, εθελοντές, καθώς και παιδιά που φιλοξενούνται στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας.
«Για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, οικονομία και περιβάλλον πάνε μαζί. Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι φορείς και να αναλάβουν ανάλογες δράσεις. Θέλουμε οξυγόνο, θέλουμε ελπίδα, αλλά και καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους της Αττικής. Το “πράσινο” είναι ο καλύτερος οδηγός για την ανάπτυξη που όλοι επιθυμούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη WE4ALL και στον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τη συνεργασία, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις δενδροφύτευσης και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που επλήγησαν από πυρκαγιές», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ευχαρίστησε τους ανθρώπους του πρώην ΠΙΚΠΑ για την υποδοχή, το Επιμελητήριο και τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την εξαιρετική ιδέα του για γίνει η δενδροφεύτευση σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο, τη WE4ALL, καθώς και τους εθελοντές και την ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Η δράση αυτή, όπως υπογράμμισε, σηματοδοτεί τι ακριβώς πρέπει να κάνουν όλοι οι φορείς. «Ανεξαρτήτως περιεχομένου και αποστολής, ο κοινός μας τόπος είναι ένας. Το περιβάλλον», τόνισε.
Από την πλευρά της η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έδωσε το «παρών», συνεχάρη θερμά το Ε.Ε.Α. και τον Πρόεδρό του κ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας πως «το Επιμελητήριο συνδράμει όχι μόνο τα μέλη, αλλά και την κοινωνία». «Σε χρόνους που η αλληλεγγύη μετράει λίγο παραπάνω, που υπάρχει οικονομική δυστοκία, φυσικές καταστροφές, μία πίεση στον κόσμο, τι πιο σημαντική λέξη από τη συνέργεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Ζαχαράκη.
Στη δενδροφύτευση παρέστησαν ακόμη ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, οι υποψήφιοι βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Σοφία Κατσίγιαννη και Γιάννης Σμέρος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος, Ιωάννης Τοζακίδης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., Χριστίνα Φυτέα κ.ά.
Από τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. παραβρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ κι Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΕΑ” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. Δημήτρης Βαρδακώστας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Χρήστος Κοντούρης και Νίκος Παναγιωτάκης.
Το πρόγραμμα του Ε.Ε.Α. για τη φύτευση συνολικά 10.000 δένδρων στην Αττική, που ξεκίνησε από την Παιανία, θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές, που θα ανακοινωθούν σύντομα.