Εγκαίνια του One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Εγκαίνια του One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα από την Grivalia Hospitality τα εγκαίνια το One&Only Aesthesis, του νέο υπερπολυτελούς beach resort της Γλυφάδας, εκεί όπου παλιότερα βρίσκονταν τα Αστέρια Γλυφάδας, συνολικής επένδυσης 300 εκατ. ευρώ.

Ι
διαίτερα σημαντικό όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων είναι το γεγονός πως το έργο αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς κατά την περίοδο της κατασκευής τα τελευταία 6 χρόνια εργάστηκαν πάνω από 450 άτομα, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας του resort έχουν ήδη δημιουργηθεί πάνω από 500 νέες θέσεις απασχόλησης.

Ο Prem Watsa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings και βασικός μέτοχος της Grivalia Hospitality έδωσε εύσημα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας αναφορά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, κυρίως όμως για τη δημιουργία θετικού κλίματος για το επιχειρείν προς την κοινωνία, κάτι που όπως είπε είναι αναγκαίο για κάθε επένδυση.

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος και CEO της Grivalia Hospitality το One&Only Aesthesis αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και καθιερώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα ως κυρίαρχο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς. Ως Grivalia Hospitality, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στην αειφορία, θέλοντας έτσι να καταστήσουμε την Ελλάδα σημείο αναφοράς για premium επισκέπτες από όλο τον κόσμο, πρόσθεσε, εκφράζοντας την χαρά του για την συνεργασία με την Kerzner International, παγκόσμιο ηγέτη στην υπερπολυτελή φιλοξενία, προκειμένου να έρθει το πρώτο One&Only στην χώρα μας.

Το One&Only brand θέτει σταθερά τις βάσεις για την παροχή μοναδικών, απαράμιλλων υπερπολυτελών εμπειριών σε κάθε προορισμό όπου έχει παρουσία. Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ξεκινάμε το ταξίδι μας στην Ελλάδα με το One&Only Aesthesis – ένα νέο beach resort που βρίσκεται στην καρδιά μιας από τις πιο μυθικές πόλεις στον κόσμο, ανέφερε ο Philippe Zuber, CEO της Kerzner International. Καθώς συνεχίζουμε την επέκτασή μας σε ολόκληρη της Ευρώπη, το ντεμπούτο μας στην Ελλάδα θα ενισχύσει τη θέση μας ως brand, φέρνοντας το One&Only Aesthesis στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Με έμπνευση από την πολιτιστική κληρονομιά και τον γαστρονομικό πλούτο της Αθήνας, το One&Only Aesthesis είναι μια γιορτή της ζωής, της αυθεντικότητας, της αίγλης, παρέχοντας μια ειδυλλιακή βάση από όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν για να εξερευνήσουν την υπόλοιπη χώρα, πρόσθεσε.

Το One&Only Aesthesis, όπως επισημάνθηκε, αποτελεί ένα έργο-ορόσημο για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, καθώς φέρνει νέα δεδομένα στον εγχώριο τομέα του τουρισμού, σηματοδοτώντας παράλληλα την είσοδο και λειτουργία του One&Only, ενός από τα κορυφαία brands υπερπολυτελών θερέτρων στον κόσμο, στη χώρα μας. Σε μια ειδυλλιακή έκταση 278.000τμ. προστατευμένης δασικής περιοχής, με ακτογραμμή 2.2χλμ., το One&Only Aesthesis με δυναμική 127 κλειδιών και 14 ιδιωτικών κατοικιών, θα λειτουργεί όλο τον χρόνο, δίνοντας, όπως επισημαίνεται, έμφαση στην ιδιωτικότητα ως το απόλυτο παραθαλάσσιο καταφύγιο, αλλά και σε απαράμιλλες καινοτόμες εμπειρίες για τους επισκέπτες, όπως συμβαίνει με κάθε προορισμό που επιλέγει η One&Only σε μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στον κόσμο. Επιπλέον, με την Grivalia Hospitality να εστιάζει σημαντικά σε θέματα αειφορίας και βιωσιμότητας σε όλα τα έργα που διαθέτει υπό ανάπτυξη, το One&Only Aesthesis συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία και φέρει την πιστοποίηση Sustainable SITES και LEED βαθμίδας Silver.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το έργο μαζί με τον κ. Γιώργο Χρυσικό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia Hospitality, την Αυτού Εξοχότητα Mohammed Al Shaibani, διευθύνοντα σύμβουλο ICD & πρόεδρο της Kerzner International και τον Philippe Zuber, διευθύνοντα της Kerzner International. Επίτιμος καλεσμένος της τελετής ήταν ο Prem Watsa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings και βασικός μέτοχος της.

Κυρ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα τον καλύτερο προορισμό στον κόσμο

Απτή απόδειξη της στρατηγικής απόφασης της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το εγχώριο τουριστικό προϊόν, αλλά και να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αποτελούν κατά τον πρωθυπουργό τα εγκαίνια του νέου τουριστικού resort «One&Only Aesthesis» στη Γλυφάδα. «Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του διεθνούς φήμης επενδυτή, Prem Watsa, για τη συνέπεια, που επιδεικνύει ως προς την τοποθέτηση κεφαλαίων στη χώρα μας. «Θα πρέπει πιστεύω να σκεφτείτε, ενδεχομένως, την ανέγερση ενός αγάλματος προς τιμήν του «ανθεκτικού» επενδυτή. Διότι, αν υπήρξε ένας ανθεκτικός και υπομονετικός επενδυτής αυτός είναι σίγουρα ο Prem, ο οποίος έχει βρεθεί στην Ελλάδα και έχει δει την κακή αλλά και την καλή πλευρά της Ελλάδας. Πίστεψε στην πρόοδο, τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά επίσης έμεινε στην Ελλάδα στα πολύ δύσκολα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του νέου τουριστικού resort «One & Only Aesthesis» στη Γλυφάδα.

«Πρωθυπουργέ κ. Σαμαρά, αγαπητά μέλη της κυβέρνησης, κυρίες και κύριοι,

Είναι χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Τα συγχαρητήριά μου σε όλους εκείνους που πίστεψαν σε αυτό το έργο και το έκαναν πραγματικότητα. Πρόκειται για μια φανταστική συνεργασία μεταξύ της Kerzner και της Grivalia. Καταφέρατε να παραδώσετε ένα εντυπωσιακό θέρετρο, που πιστεύω ότι θα αλλάξει κυριολεκτικά τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος και οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται την αγορά υπηρεσιών υψηλών κατηγοριών στην Ελλάδα.

Πράγματι, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, σκέφτηκα ότι όλα όσα προσπαθούμε να πετύχουμε σε ό,τι αφορά στον τουρισμό ουσιαστικά αντικατοπτρίζονται σε αυτό το υπέροχο μέρος: η στρατηγική μας απόφαση να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας, η έμφαση στη βιωσιμότητα -ασφαλώς, ο βαθμός βιωσιμότητας είναι πάντοτε πολύ μεγαλύτερος όταν αναλαμβάνεις μια υποβαθμισμένη έκταση, παρά όταν χτίζεις ένα νέο κτίριο, αυτό ακριβώς κάνατε εδώ-, η στροφή της πόλης προς τη θάλασσα.

Πάντα μου φαινόταν παράδοξο ότι μία πόλη με ακτογραμμή που ανέρχεται σε 50 χιλιόμετρα δεν επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη θέρετρων κατά μήκος της ακτής. Και αυτή η ανάπτυξη δεν συμβαίνει μόνο εδώ, αλλά και με τα έργα στο Ελληνικό και πολλά άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Αυτή η αντίληψη, βεβαίως, έχει καίρια σημασία για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν: ένα θέρετρο που μπορεί να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Φυσικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας σημαντικής επένδυσης κεφαλαίου που έχετε κάνει.

Στο τέλος της ημέρας, από τη δική μας οπτική γωνία, το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Όσο υψηλότερες είναι οι χρεώσεις σας, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να πληρώνετε το προσωπικό σας, τόσο περισσότερη εκπαίδευση θα απαιτείται και τόσο περισσότερο οι νέοι που εργάζονται εδώ θα βλέπουν ότι καριέρα στον κλάδο της φιλοξενίας είναι μία σταδιοδρομία που αξίζει να ακολουθήσουν. Υπό αυτή την έννοια, αυτό που κάνετε εδώ είναι πολύ σημαντικό.

Θα ήθελα, ωστόσο, να προσθέσω μια ειδική υποσημείωση για να τονίσω τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο Prem Watsa στην Ελλάδα. Θα πρέπει πιστεύω να σκεφτείτε, ενδεχομένως, την ανέγερση ενός αγάλματος προς τιμήν του «ανθεκτικού» επενδυτή. Διότι αν υπήρξε ένας ανθεκτικός και υπομονετικός επενδυτής αυτός είναι σίγουρα ο Prem, ο οποίος έχει βρεθεί στην Ελλάδα και έχει δει την κακή αλλά και την καλή πλευρά της Ελλάδας. Πίστεψε στην πρόοδο, τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά επίσης έμεινε στην Ελλάδα στα πολύ δύσκολα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε βοηθήσει σημαντικά αυτού του είδους τις επενδύσεις, βελτιώνοντας σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα αρμόδια Υπουργεία για τη συνεργασία με την ομάδα σας έτσι ώστε αυτό το έργο να γίνει πραγματικότητα. Πιστεύω ότι διαλέξατε μια καλή μέρα για την εκδήλωση αυτή, διότι ουσιαστικά τα εγκαίνια αυτά συμβολίζουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα. Την Παρασκευή καταφέραμε να κατακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα από την S&P. Τα δημόσια οικονομικά μας είναι σε τάξη, η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιξοότητες, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα. Και όταν πρόκειται για τον τουρισμό μας, το τουριστικό μας προϊόν, θα πρέπει να είμαστε πολύ φιλόδοξοι. Πάντα έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα τον καλύτερο προορισμό στον κόσμο. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να συνεργαστούμε με τους καλύτερους ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Και πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Να δώσω για μία ακόμα φορά τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου. Στους επενδυτές, φυσικά, αλλά και στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, στους διαχειριστές του έργου, σε όλους όσοι εργάστηκαν για να παραδώσουν αυτό το θέρετρο εντός χρονοδιαγράμματος -και ελπίζω εντός προϋπολογισμού. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι σας να κρίνετε αν έκαναν καλή δουλειά. Και πραγματικά προσβλέπω στο να υποδεχθείτε τους πρώτους επισκέπτες και να διαβάσουμε τις πρώτες κριτικές.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ πολλές πόλεις που μπορούν να προσφέρουν ένα θέρετρο αυτής της ποιότητας τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης. Αυτό έχουμε εδώ. Πρόκειται για μια μοναδική κληρονομιά. Είναι καθήκον μας να την προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε πως ό,τι χτίζουμε θα είναι σύμφωνο με τα κορυφαία πρότυπα βιωσιμότητας. Αυτό είναι που πετύχατε εδώ. Επομένως, και πάλι συγχαρητήρια».