Προβάλλεται η ταινία των έγκλειστων μαθητών στις φυλακές Αυλώνα
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Προβάλλεται η ταινία των έγκλειστων μαθητών στις φυλακές Αυλώνα

Tην ταινία της Εύας Νάθενα «Αντιγόνη», που γυρίστηκε στις Φυλακές Αυλώνα, προβάλλει το Θέατρο Τέχνης, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στο Υπόγειο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σ
την ταινία συμμετέχουν αγόρια ηλικίας 18 έως 21 ετών που συμμετείχαν στο εργαστήριο Εικαστικά / Θέατρο, το οποίο δημιούργησε κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η Εύα Νάθενα στο σχολείο των φυλακών.
Τα παιδιά μαθήτευσαν στον θεατρικό λόγο, κάνοντάς τον εικαστική πράξη, κεντώντας τα ίδια τα κουστούμια τους, που στη συνέχεια φόρεσαν και υποδύθηκαν τους ρόλους / ήρωες του έργου Αντιγόνη.
«Η ταινία Αντιγόνη, στηριγμένη πάνω στην εξαιρετική μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, αποτυπώνει έναν στίχο- στο στόμα της Αντιγόνης- κάνοντάς τον ουσία του έργου και δημιουργώντας σε μένα την ανάγκη, να τον περάσω με όλους τους τρόπους- εικαστικά, δραματουργικά, θεατρικά- στα παιδιά των φυλακών, με τα οποία δουλέψαμε τόσο δημιουργικά» σημειώνει η σκηνοθέτις της ταινίας και προσθέτει με νόημα: «Ο στίχος είναι: «Δεν γεννήθηκα να είμαι ένα με το μίσος. Γεννήθηκα για να ενωθώ με την αγάπη». Αυτό έγινε ο πυρήνας της συνεργασίας μου με αυτά τα παιδιά, μα και ο πυρήνας της ταινίας.»