Παρουσίαση βιβλίου για τη Φιλαρμονική Δήμου Κρωπίας
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου για τη Φιλαρμονική Δήμου Κρωπίας

Την Κυριακή 12 Μαρτίου το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (ΕΚΤ&Π) σε συνεργασία με τον Δήμο Κρωπίας πραγματοποίησαν παρουσίαση του βιβλίου Φιλαρμονική Δήμου Κρωπίας: Μνήμες και αφηγήσεις των Γιάννη Λυμπέρη και Βάσως Κιούση.

Γ
ια το βιβλίο μίλησαν οι Αλεξάνδρα Μπαλάντινα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, Γιάννης Λυμπέρης, Δρ. Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Βάσω Κιούση, μουσικός-τοπική ερευνήτρια-συγγραφέας και Ηλίας Σοφρόνης αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κορωπίου. Την παρουσίαση συντόνιζε η Βάσω Κιούση.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης οι Βάσω Κιούση και Γιάννης Λυμπέρης έκαναν σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες και εκδόσεις του ΕΚΤ&Π και ιδιαίτερα του τόμου των Πρακτικών της Ημερίδας της 25ης Σεπτεμβρίου 2022.
Απευθύνοντας χαιρετισμό τόσο ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτρης Κιούσης όσο και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός κ. Κων/νος Κωσταντάρας υπογράμμισαν την σημαντικότητα του βιβλίου και υποσχέθηκαν στήριξη στη Φιλαρμονική ώστε να εξακολουθήσει την ιστορική πορεία της που ξεκινά από το 1955.
Σημαντική επίσης ήταν και η παρουσία της Φιλαρμονικής Κορωπίου η οποία μετά την παρουσίαση ερμήνευσε δημοφιλείς μελωδίες από τον κινηματογράφο.
Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Κρωπίας στον αρχιμουσικό κ. Χρήστο Μπαμιώτη για την 20ετή προσφορά του στην Φιλαρμονική Κορωπίου και αναμνηστικών διπλωμάτων στα παλαιά μέλη της Φιλαρμονικής ενώ ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός έδωσε βιβλία στα σημερινά μέλη της Φιλαρμονικής.

Φωτογραφία Antzy Hounta Photografy