Νέα έκδοση του Δήμου Λαυρεωτικής
Η “ΑΡΓΥΡΙΤΙΣ ΓΗ” ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ Η “ΕΝ ΣΑΛΑΜΙΝΙ” ΝΙΚΗΦΟΡΙΑ

Νέα έκδοση του Δήμου Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής προχώρησε στην έκδοση του λευκώματος Η “ΑΡΓΥΡΙΤΙΣ ΓΗ” ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ Η “ΕΝ ΣΑΛΑΜΙΝΙ” ΝΙΚΗΦΟΡΙΑ. Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι και συντονιστές έκδοσης είναι ο Πέτρος Τζεφέρης και ο Δημήτρης Μπίτζιος.

Ο
Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, είπε για το βιβλίο:

«Το σπονδυλωτό αυτό ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book), που αποτελεί το πρώτο της νέας ψηφιακής σειράς των εκδόσεων του Δήμου Λαυρεωτικής, φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει μέσα από τα άρθρα του στην ιστορική και πανέμορφη Λαυρεωτική. Πρόκειται για μια νέα  πρωτοβουλία του Δήμου που στοχεύει στην απρόσκοπτη και ελεύθερη διάδοση και προβολή της πλούσιας ιστορικής διαδρομής του τόπου μας.

Η τιμητική αυτή έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών των 2500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μία από τις πλέον ένδοξες στιγμές της αρχαίας Ελλάδος και του Ελληνισμού. Ήταν η περίτρανη νίκη, πάνω στην οποία θεμελιώθηκε η επικράτηση του πολιτισμού κατά της απολυταρχίας και της βαρβαρότητας. Μια εμβληματική νίκη που στηρίχθηκε αναμφίβολα στην συμβολή του μεταλλευτικού Λαυρίου.

Στην πρωτότυπη αυτή επετειακή ηλεκτρονική έκδοση περιλαμβάνεται μία σειρά άρθρων με ευρεία θεματολογία με σημείο αναφοράς τη Λαυρεωτική Γη, στο πλαίσιο ενός κοινού ευρύτερου στόχου που είναι η ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που μας κληροδότησε το αρχαίο και νεότερο γεω-μεταλλευτικό Λαύριο/Λαυρεωτική και αγκαλιάστηκε πρόσφατα με πανηγυρικό τρόπο από την οικογένεια της UNESCO.

Από τη θέση του Δημάρχου της Λαυρεωτικής οφείλω να ευχαριστήσω τους -εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας- συμμετέχοντες Έλληνες και ξένους επιστήμονες και ερευνητές, που συνέβαλαν με τα άρθρα τους και ιδιαίτερα τους επιστημονικούς υπεύθυνους και συντονιστές του όλου εγχειρήματος που με την απολύτως εθελοντική και αφιλοκερδή προσπάθειά τους, παρέδωσαν ένα επιστημονικά και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα ώστε να εναρμονίζεται πλήρως με το μοναδικό παγκοσμίως πολυεπίπεδο χαρακτήρα της Λαυρεωτικής».

 

 

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: Η “ΑΡΓΥΡΙΤΙΣ ΓΗ” ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ Η “ΕΝ ΣΑΛΑΜΙΝΙ” ΝΙΚΗΦΟΡΙΑ. Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.