Η «Χρυσή Τομή» Κερατέας στο θέατρο Ιλίσια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «DA»

Η «Χρυσή Τομή» Κερατέας στο θέατρο Ιλίσια

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας, σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου να παρακολουθήσουμε το πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Hugh Leonard «DA» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, στο θέατρο «Ιλίσια».

Ο
Γρηγόρης Βαλτινός ερμηνεύει τον ομώνυμο και πρωταγωνιστικό ρόλο που αγάπησε το κοινό. Μαζί του οι Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Σουξές, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Λάμπρος Κωνσταντέας και Βασίλης Παπαδημητρίου. Στο ρόλο της μητέρας η Ταμίλλα Κουλίεβα.

  • Συμμετοχή: 23€ μέλη & νέοι / 25€ μη μέλη

(περιλαμβάνει εισιτήριο θεάτρου και πούλμαν).

  • Αναχώρηση πούλμαν στις 16:30 από την κεντρική πλατεία Κερατέας.
  • Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6977452498, 6932221477 & 6984614675.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, οι νεανικοί του έρωτες, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του. Ο «DA» (από το αγγλικό dad – πατέρας) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του. Με μια κινηματογραφική ελλειπτική αφήγηση, αναπλάθονται κομμάτια μιας αναγνωρίσιμης οικογενειακής ζωής. Όνειρα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και χαρές έρχονται στο μυαλό του συγγραφέα και δημιουργούν «σκηνές» επί σκηνής. Το φανταστικό συνδέεται με το πραγματικό και γεννούν μια θεατρική πανδαισία χρωμάτων, ένα δυνατό παζλ αντιθετικών στιγμών, ένα σκηνικό σύμπαν, όπου η ανθρώπινη κραυγή εναλλάσσεται με τον ψίθυρο και το γέλιο με το κλάμα.

To «DA» έκανε την πρεμιέρα του το 1973, στις Η.Π.Α. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά, με πρωταγωνιστή τον Μάνο Κατράκη, σε σκηνοθεσία Τάκη Μουζενίδη, τη θεατρική σεζόν 1979 – 1980, με πολύ μεγάλη επιτυχία, η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» είχε παρακολουθήσει και αυτή την παράσταση.