Η «Χρυσή Τομή» στην όπερα «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι
ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η «Χρυσή Τομή» στην όπερα «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι

Η «Χρυσή Τομή» Κερατέας σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όπου η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα, με μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, την «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Η
αναβίωση της Τόσκας του 2012 σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2024. Η Φλόρια Τόσκα, μια ντίβα της όπερας, είναι μια γυναίκα παράφορα ερωτευμένη, που ζηλεύει παθολογικά τον σύντροφό της. Ο βαρόνος Σκάρπια, ένας σκοτεινός άνδρας με απόλυτη εξουσία, ηδονίζεται από τον πόνο των θυμάτων του. Ανάμεσα στους δύο βρίσκεται ο εραστής και αγνός πατριώτης Μάριο Καβαραντόσσι, ο οποίος οδηγείται στον θάνατο, όχι για τις ιδέες του, αλλά επειδή κατέχει την Τόσκα, την οποία ποθεί ο Σκάρπια. Η μηχανή είναι καλά στημένη: απ’ τις παγίδες του Σκάρπια δεν θα ξεφύγει κανείς.

Η Τόσκα του Ούγκο ντε Άνα είναι συναρπαστική, δραματική και απολύτως συνεπής στο πνεύμα του συνθέτη, καθώς και στο ιστορικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται το λιμπρέτο. Τα εντυπωσιακά σκηνικά, ένας τεράστιος σταυρός με τον εσταυρωμένο, μια ιερή τράπεζα, ένα εργαστήρι ζωγραφικής, πλαισιώνονται από θεαματικές προβολές μνημείων της Ρώμης, θρησκευτικών συμβόλων, αλλά και βίντεο που δίνουν μια κινηματογραφική διάσταση στην παραγωγή.

Για την παραγωγή αυτή η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή κορυφαίων πρωταγωνιστών της όπερας με διεθνή ακτινοβολία. Στον ρόλο της Φλόριας Τόσκα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να ακούσει τις σπουδαίες υψιφώνους Γεβγκένια Μουραβιέβα και Τσέλια Κοστέα. Στον ρόλο του Μάριο Καβαραντόσσι δύο εξαιρετικοί τενόροι, ο Ρικκάρντο Μάσσι και ο Καρλ Τάννερ. Στον ρόλο του Σκάρπια δύο κορυφαίοι πρωταγωνιστές της ΕΛΣ, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο Γιάννης Γιαννίσης.

Μαζί τους οι διακεκριμένοι Έλληνες μονωδοί Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς, Γιάννης Καλύας κ.ά

  • Συμμετοχή 28€ μέλη/νέοι 30€ μη μέλη (περιλαμβάνει πούλμαν και εισιτήριο στο άνω διάζωμα, κερκίδα 8 – μπροστινές σειρές)
  • Αναχώρηση στις 19:30 από Κεντρική πλατεία Κερατέας
  • Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 6977452498, 6932221477 & 6984614675