Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2024 με κέφι, μουσική, χορό και τον Τόνι Σφήνο
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2024 με κέφι, μουσική, χορό και τον Τόνι Σφήνο

Ένα μοναδικό, πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για τις Απόκριες 2024, έχει σχεδιάσει και φέτος ο δήμος Αχαρνών.

A
ναδεικνύοντας το στοιχείο της παράδοσης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου, στις 10, στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Βλασίου όπου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του τόπου θα αναβιώσουν τοπικά αποκριάτικα έθιμα, που θα μας μυήσουν στο πνεύμα της Αποκριάς, σκορπίζοντας κέφι και χαρά. Την ίδια μέρα, στις 3 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η Καρναβαλική παρέλαση από το Δημαρχείο Αχαρνών με την πολύτιμη συμμετοχή συλλόγων, σχολείων και φορέων του δήμου και αυτοσχέδια άρματα  με τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Και η διασκέδαση συνεχίζεται. Οι σχολές χορού της πόλης θα  παρουσιάσουν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα και θα μας προετοιμάσουν για το μεγάλο πάρτι με πρωταγωνιστή τον Τόνι Σφήνο.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Χωριό. Από τις 10:00 το πρωί, θα εορταστούν τα Κούλουμα, με νηστίσιμα εδέσματα, μοίρασμα χαρταετών και λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου. Ο Δήμος Αχαρνών βάζει τη λαγάνα, τον χαλβά και το κρασί ενώ σε κάθε μικρό φίλο θα δοθεί ένας πλήρης χαρταετός.

Για τις συμμετοχές σας, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210 2400850/860 και 210 2415482.