Συλλυπητήρια του Δήμου για τον χαμό του πυγμάχου Β. Τόπαλου
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Συλλυπητήρια του Δήμου για τον χαμό του πυγμάχου Β. Τόπαλου

Ο Δήμος Ασπροπύργου εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια του για τον χαμό του νεαρού πυγμάχου, πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τόπαλου.

Ο
πως δήλωσε και ο  Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου: «Είναι στιγμές που οι λέξεις δεν έχουν καμία αξία, και μονάχα το βουβό πένθος αρμόζει. Πριν από ένα μήνα βραβεύαμε τ’ αδέλφια με θαυμασμό και τιμή, και τώρα… Πενθεί η οικογένεια, πενθεί το άθλημα, πενθούν οι φίλοι και συμμαθητές, πενθεί και ο Δήμος μας, πενθεί και η Χώρα».

Ο Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννης Κατσαρός, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχόμαστε η έρευνα των Αρχών να φωτίσει περισσότερο την υπόθεση, και να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.»

 

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Πιο συγκεκριμένα, την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητισμού από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ, η οποία, αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρωθεί σηματοδοτώντας ενδεχόμενες ποινικές εξελίξεις. Μετά τον θάνατο του πρωταθλητή αναμένεται να διαβιβαστεί αρμοδίως και η ιατροδικαστική έκθεση οπότε και η δικογραφία θα σταλεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα. Η κηδεία του άτυχου 16χρονου πρωταθλητή Βασίλη Τοπαλου έγινε χθες στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ Τριάδας και η ταφή της σορού του στο νεκροταφείο Σχιστού.

Η μαρτυρία του έμπειρου και μεγαλύτερου σε ηλικία πυγμάχου που φέρεται να αντιμετώπισε ο Βασίλης Τόπαλος σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας, θα ρίξουν φως στα αιτία του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου, εκτιμούν οι Αρχές.

Στα πλαίσια της προανακριτικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι παρευρίσκονταν το μοιραίο εκείνο πρωινό στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο.

Ανάμεσά τους, ο έμπειρος και μεγαλύτεροs σε ηλικία πυγμάχος που φέρεται να αντιμετώπισε ο δεκαεξάχρονος σε αγώνα sparing. Αν και ο πατέρας του παιδιού επιμένει ότι πρόκειτο για ατύχημα, η μαρτυρία της γιαγιάς του δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση.