Στον Πειραιά ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2024

Στον Πειραιά ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ

«Μια εξαιρετικά σημαντική αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει η πόλη μας από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου 2024» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πειραιά, καθώς ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Πειραιά, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η
FIBA ανακοίνωσε και επίσημα ότι η Εθνική μπάσκετ θα διεκδικήσει εντός έδρας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον Πειραιά να είναι ένας από τους οικοδεσπότες των Προολυμπιακών τουρνουά. Τα υπόλοιπα τρία τουρνουά θα γίνουν στην Ισπανία (Βαλένθια), στη Λετονία (Ρίγα) και στο Πουέρτο Ρίκο (Σαν Χουάν).

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η φιλοξενία του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στον Πειραιά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, είναι άκρως τιμητική και σημαντική για την πόλη μας.

Ο Πειραιάς για ακόμα μια φορά θα υποδεχθεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα προσφέρει μοναδικές στιγμές και μια συναρπαστική εμπειρία στους φίλους του μπάσκετ και όχι μόνο.

Μετά τη διεξαγωγή του Super Cup τον περασμένο Αύγουστο στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού ήταν στραμμένα στην πόλη μας, ο Πειραιάς γίνεται ξανά το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος αυτήν την φορά για το μπάσκετ, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας. Ο Πειραιάς θα προβληθεί παγκοσμίως, θα ενισχύσει το κύρος και την αναγνωρισιμότητά του, θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο τουρισμού και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά του.

Η πόλη μας τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει ή να φιλοξενήσει με επιτυχία κορυφαία αθλητικά events και αυτό θα πράξει και με το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στο Σ.Ε.Φ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την υποβολή και υποστήριξη της πρότασης, καθώς και την Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. για την θετική της συμβολή.

Ως Δήμος Πειραιά θα καταβάλουμε, όπως πάντα, κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια φιλοξενία του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ το ερχόμενο καλοκαίρι και εύχομαι η Εθνική Ελλάδας να εξασφαλίσει στην πόλη μας, τον Πειραιά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Παρισιού».