Μεγάλη συμμετοχή στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΟΥΣ 20000 ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Μεγάλη συμμετοχή στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Με συμμετοχή σχεδόν διπλάσια από πέρυσι, καθώς οι συμμετέχοντες αθλητές άγγιξαν τους 20.000, πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής ο 11ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας των 21 χλμ. υπό τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας με τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων.

Τ
ην εκκίνηση έδωσαν νωρίς το πρωί από την πλατεία Συντάγματος μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και την Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Ν. Αραμπατζή.
Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Οι δρομείς έτρεξαν την απόσταση των 21 χλμ αλλά και των 5 χλμ ενώ για πρώτη φορά φέτος 500 παιδιά με τους ισάριθμους ενήλικες συνοδούς τους συμμετείχαν στον αγώνα με τον διακριτικό τίτλο Family Run.
Στο Family Run εκτός από οικογένειες συμμετείχαν δωρεάν και αθλητές των Special Olympics, με την υποστήριξη της Περιφέρειας και του ΣΕΓΑΣ.
Μεταξύ των δρομέων ήταν ο Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης αλλά και ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, ο οποίος έτρεξε στο Family Run με την οικογένειά του, ενώ στην εκκίνηση μαζί με τον κ. Πατούλη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος και η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα άθλησης Χ. Γαλανοπούλου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα για τη διαχρονικά εποικοδομητική συνεργασία, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ το ΣΕΓΑΣ για την άψογη διοργάνωση αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Το δρομικό κίνημα κάθε χρόνο είναι και πιο δυνατό, δίνοντας μαθήματα ζωής. Φέτος έχουμε την ιδιαίτερη χαρά, μέσα από μία καινούρια ενότητα το Family Run να βλέπουμε οικογένειες να συμμετέχουν στον Ημιμαραθώνιο, καθώς και αθλητές των Special Olympics που αποτελούν πρότυπα και φάρο αισιοδοξίας για όλους μας.
Ο αθλητισμός ενώνει, διδάσκει, δίνει ελπίδα. Σ’ αυτό το πλαίσιο εμείς ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Μαραθωνίους για τα παιδιά μας και όλους τους πολίτες της Αττικής καθώς και κάθε σημαντική αθλητική διοργάνωση, γιατί για εμάς ο αθλητισμός είναι προτεραιότητα και τρόπος ζωής».