Μαρτίνη, Αντωνίου, Παρασχάκης & Μπαλιούση Πανελληνιονίκες ΥΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Μαρτίνη, Αντωνίου, Παρασχάκης & Μπαλιούση Πανελληνιονίκες ΥΕ

Με μεγάλη επιτυχία και τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή τόσο οι Μ|74οι Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων όσο και το αγωνιστικό πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά.

Κ
ατά τη διάρκεια της χθεσινής τέταρτης και τελευταίας ημέρας των αγώνων αναδείχθηκαν και οι Πανελληνιονίκες στις ηλικιακές κατηγορίες.

Στην Κατηγορία Ενηλίκων μετά από αγώνα διαβάθμισης τριών αθλητών η Πρωταθλήτρια Ενηλίκων 2021 αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης. Ο λόγος για τη Μόνικα Μαρτίνη με τον Let’s Hope van het Bruggeveld του ΕΙΟ που είχε την μοναδική άπταιστη στο μπαράζ. Στην 2η θέση ήταν ο Πάρις Κουτσογιάννης με τoν Oakley του ΙΟΒΟΠ με 4 βαθμούς και χρόνο 37,97 στο μπαράζ και στην 3η θέση ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio του IOMS με  4 βαθμούς και χρόνο 39,39.

Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Πρωταθλητής της Κατηγορίας, Αντώνης Αντωνίου με τον Pellegrino. Ο αθλητής του ΙΟΚΟΥΒ ήταν ο μοναδικός αθλητής με διπλή άπταιστη διαδρομή μετά τους δύο γύρους. Στην 2η θέση ήταν η Άρτεμις Πιτσικού του ΑΟΙ με την Venice με 4 βαθμούς μετά τους δύο γύρους και στην 3η θέση ήταν ο Κωνσταντίνος Μπαλιούσης του ΙΟΑ με τον Merlot van de Lichtekouter με 8 βαθμούς.

Στην Κατηγορία Εφήβων δύο αθλητές μπήκαν στον αγώνα διαβάθμισης, με τον Συμεών Παρασχάκη και τον Boris du Melnire του ΑΙΟΒ να αναδεικνύονται Πανελληνιονίκες με τη μοναδική άπταιστη διαδρομή στο μπαράζ. Δεύτερη ήταν η Μαρία Γκουνέλα του ΙΟΘ με τον For Conty με 12 βαθμούς στο μπαράζ και τίτος ήταν ο Δημήτρης Στεργίου Γιακεζόγλου του ΙΟΑ με τον Silene Belmaniere με 6 βαθμούς από τους δύο πρώτους γύρους.

Στην Κατηγορία Παίδων έξι αθλήτριες μπήκαν στον αγώνα διαβάθμισης, με την αθλήτρια του ΙΟΑ Βασιλική Μπαλιούση με τον Cicero να αναδεικνύεται Πανελληνιονίκης με τον καλύτερο χρόνο 29,52 και άπιαστη διαδρομή. Δεύτερη ήταν η Σεμέλη Λαϊου του ΙΟΚΕΝ με τον Freddo Cappuccino με 0 βαθμούς και χρόνο 37,68 και τρίτη ήταν η φετινή Πρωταθλήτρια Στεφανία Μπέσιου με την Amira του ΙΟΒΟΠ με 4 βαθμούς στο μπαράζ.

Στην Κατηγορία Αμαζόνων μετά από αγώνα διαβάθμισης ανάμεσα σε 9 αμαζόνες, νικήτρια ήταν η Κατερίνα Doubodel του ΙΚΕΜ με την Fleur με 0 βαθμούς και τον καλύτερο χρόνο στο μπαράζ 37,13. Δεύτερη ήταν και πάλι αμαζόνα του ΙΚΕΜ, η Μαρία Παπουρδάνου με τον Butterfly des Rhodes με 0 βαθμούς και χρόνο 38,93. Στην 3η θέση ήταν η Κατερίνα Λασκαρίδη με τον Esca du Hutrel του ΙΟΒ με επίσης 0 βαθμούς και χρόνο 40,68.

Πρωταθλητής Νεόλεκτος Ίππος στην κατηγορία 4-5 ετών αναδείχθηκε η Corrie Z με τον Δημήτρη Νάτση του ΙΟΚΟΥΒ με 0 βαθμούς και χρόνο 55,01 από τους δύο γύρους. Στην Κατηγορία 6 ετών Πρωταθλητής ίππος ήταν ο Love Me με την Μαριάνση Κυριακοπούλου του ΙΟΒΟΠ με 0 βαθμούς και χρόνο 60,82 και στην Κατηγορία των 7 ετών Πρωταθλητής ίππος ήταν ο Painted Black με την ίδια αμαζόνα με 4 βαθμούς στους δύο γύρους.

Στο Ομαδικό Αγώνισμα Εθνικής Ανάπτυξης ύψους 1.00μ. νικητής ήταν ο Ιππικός Όμιλος Αθηνών. Ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για την Ελληνική Ιππασία και το 2022.