Λίγες ημέρες έμειναν για το πολυαναμενόμενο IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Λίγες ημέρες έμειναν για το πολυαναμενόμενο IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης υποδέχεται το ερχόμενο τριήμερο 20 – 22 Οκτωβρίου, την κορυφαία παγκόσμια τριαθλητική διοργάνωση IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023, η οποία συνδιοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και τον Δήμο.

Η
τριήμερη αυτή γιορτή του αθλητισμού θα κορυφωθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με τον εξαιρετικά απαιτητικό, παγκοσμίου φήμης αγώνα τριάθλου (1,9 χιλιόμετρα κολύμβησης, 90 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 21,1 χιλιόμετρα δρομικού αγώνα) και αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 5.000 αθλητές, θεατές και εθελοντές από 60 χώρες.

Ο κλασικός αγώνας IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece, ο οποίος είναι ήδη sold out με 1.600 συμμετοχές, θα πλαισιωθεί από δύο παράλληλες δράσεις, κατάλληλες για όλη την οικογένεια. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 18:30, στην Ακτή Βουλιαγμένης θα πραγματοποιηθεί το Night Run Vouliagmeni, ένας ήπιος αγώνας τρεξίματος 5χλμ. για ηλικίες 16 ετών και άνω, σε μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα με φόντο το ηλιοβασίλεμα και τον Σαρωνικό. Και φυσικά, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 09:00, στην Ακτή Βουλιαγμένης, τη σκυτάλη παίρνουν οι μικροί αθλητές από 6 έως 12 ετών στο Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης IRONKIDS® Vouliagmeni, έναν αγώνα τριών εναλλακτικών διαδρομών 400, 800 & 1200 μέτρων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα ισχύσουν οι παρακάτω ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους διεξαγωγής των αγώνων:

– Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, θα υπάρχει αντιστροφή των κυκλοφοριακών ρευμάτων στις οδούς Απόλλωνος και Λητούς και το ένα ρεύμα θα παραμείνει κλειστό για τη διέλευση των δρομέων. Θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο άλλο ρεύμα με τη συμβολή της τροχαίας. Η είσοδος στη χερσόνησο θα γίνεται από την Οδό Απόλλωνος και η διαφυγή θα γίνεται μέσω των Οδών Λητούς & Λεωφόρου Καβουρίου. Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 17:45 έως τις 19:00.

– Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ο δρόμος από τη Βάρκιζα μέχρι την Ανάβυσσο, συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων, θα παραμείνει κλειστός από τις 07:00 μέχρι και τις 14:00, και για τις δυο κατευθύνσεις του δρόμου (από και προς την Ανάβυσσο). Ο δρόμος μήκους 5 χιλιομέτρων, ο οποίος ξεκινάει από τη Βάρκιζα μέχρι τη Βουλιαγμένη (από Λιμανάκια) θα παραμείνει κλειστός από τις 09:00 μέχρι και τις 17:00, και για τις δυο κατευθύνσεις του δρόμου (από και προς τη Λίμνη Βουλιαγμένης).

Να είστε όλοι εκεί, στις 20-22 Οκτωβρίου, στο απόλυτο σημείο συνάντησης, τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για να ζήσουμε την ανεπανάληπτη εμπειρία και τον θρύλο του IRONMAN®, μοιράζοντας χαμόγελα και το πιο δυνατό χειροκρότημα στη Γραμμή Τερματισμού!