Ισ. Μάδης: Τα Ολυμπιακά Ακίνητα επιστρέφουν στους δημότες
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Ισ. Μάδης: Τα Ολυμπιακά Ακίνητα επιστρέφουν στους δημότες

Στο έργο αποκατάστασης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Παιανία ξεναγήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Η
manager του έργου εκ μέρους της Lamda Development Αθανασία Αραβανή και ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής παρουσίασαν τον συνολικό σχεδιασμό για την ανάπλαση του χώρου ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν στον αθλητικό κόσμο της χώρας αλλά και την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι εργασίες στα δύο ακίνητα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο όπως διαβεβαίωσε η κα Αραβάνη ενώ ο κος Χαλιορής παρουσίασε στον υπουργό και τον δήμαρχο τον σχεδιασμό του ΟΑΚΑ που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 11Χ11, γηπέδων Padel, basket, τένις, στίβο 400μ με ρίψεις και σκάμματα αλμάτων, κτιρίου αποδυτηρίων, αναψυκτηρίου, WC κοινού, καθώς και ενός ανοιχτού θεάτρου που θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Παιανίας ως χώρου εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης μετέφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το 2019 με τη σύνταξη της απαραίτητης μελέτης και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 5.000.000 ευρώ που αφορούσε όμως αποκλειστικά την αποκατάσταση των δύο ακινήτων και όχι την κατασκευή νέων χώρων. «Είμαι πολύ χαρούμενος να διαπιστώνω σήμερα ότι οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς ώστε τον Νοέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί. Το στοίχημα πλέον είναι η κατασκευή των νέων αθλητικών χώρων στον περιβάλλοντα χώρο που θα είναι για όλους τους δημότες. Θεωρώ πως σύντομα θα έχουμε καλά νέα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης» δήλωσε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε πως η κυβερνητική παρέμβαση προέκυψε την καταλληλότερη στιγμή καθώς «κάθε επιπλέον καθυστέρηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το μέλλον των ολυμπιακών ακινήτων».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στον κυβερνητικό σχεδιασμό για αναδόμηση του αθλητικού χάρτη της χώρας και την επανεκκίνηση των προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους» υπογραμμίζοντας ότι ο αθλητισμός για όλους αποτελεί κεντρική πολιτική κατευθυντήρια γραμμή του υπουργείου, γιατί ο αθλητισμός σημαίνει αξίες και ανταγωνισμός, σημαίνει όμως και καλή υγεία. Συμπλήρωσε δε πως εγκαταστάσεις όπως τα ολυμπιακά ακίνητα της Παιανίας είναι αδύνατον να συντηρηθούν από τους ΟΤΑ. Όπως έγινε γνωστό ο ετήσιος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.

Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Μαρία Παπαχρήστου, αναπληρώτρια Διευθύντρια ΟΑΚΑ, Θανάσης Σπέρτος, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Ο)ΑΚΑ, Βασίλης Καρασούλης, Διευθυντής Αθλητικών Εγκαταστάσεων ΟΑΚΑ, Ελένη Μαλανδράκη Τμηματάρχης Δομικών Έργων ΟΑΚΑ.