Aναβάθμιση των αθλητικών χώρων
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Aναβάθμιση των αθλητικών χώρων

Για την πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής αλλά και για τη διαδικασία ένταξης στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, δύο σημαντικών έργων ανάπλασης για τον Δήμο Μαραθώνα συζήτησαν κατά την συνάντηση εργασίας που είχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Σ. Τσίρκα.

Μ
εταξύ άλλων, επί τάπητος τέθηκε το θέμα αναβάθμισης του ταρτάν στις εγκαταστάσεις στίβου στο Δημοτικό Στάδιο του Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, καθώς επίσης και η ανάπλαση και αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου πορσελάνης στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών και Ανατολικής Αττικής Ν. Πέππας και Α. Αυγερινός αντίστοιχα, η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και ο Δ/ντης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο θέμα της αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου, το έργο προϋπολογίζεται άνω των 570 χιλ ευρώ, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Σταδίου και στην ασφαλέστερη άθληση των αθλητικών σωματείων και των πολιτών που το χρησιμοποιούν.
Παράλληλα, για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου πορσελάνης, το οποίο καταλαμβάνει έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε τη βούλησή του να διερευνηθεί ο τρόπος ένταξής του στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας προκειμένου να αξιοποιηθεί ως ένας πολυχώρος πολιτισμού, έκφρασης και δημιουργίας.
Σε δηλώσεις του ο κος Πατούλης επισημαίνει: «Με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στ. Τσίρκα συνεχίζουμε απρόσκοπτα την στε- νή συνεργασία μας που ήδη μέχρι τώρα έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα μέσα από την προώθηση πολλών έργων για την ευρύτερη περιοχή. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά, έχουμε τη σταθερή βούληση να βρισκόμαστε αρωγοί για την υλοποίηση έργων που προάγουν το επίπεδο ανάπτυξης κάθε δήμου της Αττικής μας. Σήμερα, συζητήσαμε διεξοδικά με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, τους Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της Περιφέρειας την προώθηση δύο σημαντικών έργων ανάπλασης για τον Δήμο. Αφενός την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Μαραθώνα, αφετέρου την αξιοποίηση του παλαιού εργοστασίου πορσελάνης, ένα σύμβολο ανάπτυξης μιας άλλης εποχής, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί και να πάρει πάλι ζωή προς όφελος των πολιτών και του πολιτισμού. Με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας και την ισχυρή μας βούληση για την δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης με ενεργειακά, περιβαλλοντικά και ποιοτικά οφέλη για την ζωή των πολιτών, είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση των δύο αυτών σημαντικών έργων. Συνεχίζουμε δυναμικά την επανεκκίνηση της Αττικής αλλάζοντας την εικόνα σε κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας».
Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός δήλωσε: «Στο δρόμο που χαράξαμε από την αρχή της θητείας μας, βάζουμε καθημερινά ακόμη ένα λιθαράκι στο όραμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, που δεν είναι άλλο από την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Στο δρόμο αυτό λοιπόν, έτσι και σήμερα, κουβεντιάσαμε με τον Δήμαρχο Μαραθώνα για δυο έργα υψηλής σημασίας. Το μεν πρώτο αφορά άμεσα την άθληση, τόσο των νέων και των αθλητών μας, όσο βεβαίως και των απλών ανθρώπων που θα ευχαριστιούνται τον νέο ταρτάν του σταδίου κατά την άσκηση τους. Από την άλλη, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι επενδύσεις όπως αυτή που σχεδιάζουμε για το παλιό εργοστάσιο πορσελάνης στην Νέα Μάκρη αποτελούν βασικούς παράγοντες που συντελούν καίρια στη δραστική μεταμόρφωση μιας περιοχής με πολύ θετικές επιπτώσεις για ολόκληρη την τοπική οικονομία και την κοινωνία. Με τη σαφή βούληση του Περιφερειάρχη μας, Περιφέρεια και Δήμος θα κινηθούμε έτσι ώστε να δούμε την μεταμόρφωση του παλιού εργοστασίου σε μια κυψέλη πολιτισμού και δημιουργίας».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στ. Τσίρκας, ευχαρίστησε τον κο Πατούλη, για την πάντα δεδομένη πρόθεσή του να στηρίζει έμπρακτα τον Δήμο, επισημαίνοντας ότι η προώθηση των έργων αυτών θα αποτελέσει ακόμη μια συνιστώσα στο πολύπλευρο έργο που γίνεται στο Μαραθώνα με τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας.