Συνελήφθη 87χρονος για εμπρησμό
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

Συνελήφθη 87χρονος για εμπρησμό

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 87χρονος, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση το βράδυ του Σαββάτου, 5 Αυγούστου, στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

«Η
θελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα» είπε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψη του, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση, σε βαθμό πλημμελήματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, το βράδυ του Σαββάτου, 5 Αυγούστου, περίπου στις 22:45, ένας 39χρονος διερχόμενος πολίτης από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από τον αριθμό 15, είδε τον 87χρονο κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από μία κολώνα της ΔΕΗ, όπου μόλις είχε εκδηλωθεί σε ξερά χόρτα μία μικρή εστία φωτιάς, και να μπαίνει στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται δίπλα. Ο 39χρονος έτρεξε αμέσως και έσβησε τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον 87χρονο από το σπίτι του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήματος Διονύσου, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον καταγγέλλοντα πολίτη ως ο εμπρηστής, γι’ αυτό συνελήφθη και τον παρέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Διονύσου, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό.
Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον σακούλα, που περιείχε μπιτόνι με πετρέλαιο και κομμάτια υφάσματος.
Με την σύσταση της προέδρου του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου να απέχει από «έκνομες πράξεις» μέχρι την δίκη του, αναβλήθηκε για ένα δεκαπενθήμερο η εκδίκαση της υπόθεσης του 87χρονου που συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο. Η δίκη του κατηγορούμενου για εμπρησμό από πρόθεση αναβλήθηκε μετά από αίτημα του ίδιου και προκειμένου να κληθεί στο δικαστήριο να καταθέσει ο γείτονας του 87χρονου ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές όταν τον είδε να επιχειρεί να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα και ανάμεσα σε δέντρα.
Το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησης του κατηγορούμενου και λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας η πρόεδρος κάλεσε τον 87χρονο στο βήμα λέγοντας του, σε αυστηρό τόνο να μην προχωρήσει σε καμία έκνομη πράξη, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη δίκη του.
Πρόεδρος: Έχετε βρεθεί κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση. Προσέξτε τις κινήσεις σας από εδώ και πέρα.
Κατηγορούμενος: Κυρία Πρόεδρε δεν έκανα τίποτα…
Πρόεδρος: Άλλα είδαμε εμείς στη δικογραφία! Μόνο στο σπίτι σας τώρα! Μακριά…
Συνήγορος κατηγορούμενου: Στο σπίτι του μπροστά ήταν η φωτιά κυρία Πρόεδρε…