Σύλληψη και πρόστιμα για την πρόκληση φωτιάς
ΣΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Σύλληψη και πρόστιμα για την πρόκληση φωτιάς

47 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική.

A
πό αυτές, οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις, οι οποίες πάντως δεν προκαλούν ανησυχία.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Στο μεταξύ, σειρά συλλήψεων και επιβολής προστίμων ανακοίνωσε η Πυροσβεστική για την πρόκληση πυρκαγιών και για τη μη εφαρμογή των απαραίτητων προληπτικών μέτρων.

Συγκεκριμένα:

– Συνελήφθη τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στη θέση «Μπαθίστα» στο Πόρτο Ράφτη του δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

– Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση, στη θέση «Προφήτης Ηλίας», του δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής.