Προφυλακιστέοι οι δύο Τούρκοι συλληφθέντες
ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΛΟΥΤΣΑ

Προφυλακιστέοι οι δύο Τούρκοι συλληφθέντες

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν αργά τη νύχτα της Δευτέρας μετά τις απολογίες τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι δυο Τούρκοι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ήταν ανάμεσα στους εκτελεστές των έξι ομοεθνών τους στη Λούτσα.

Π
ρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 32 και 28 ετών, οι οποίοι απολογήθηκαν για ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η διαδικασία της απολογίας των δυο κατηγορουμένων ήταν μαραθώνια καθώς διήρκησε περίπου δέκα ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 32χρονος όσο και ο 28χρονος συλληφθείς αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο μακελειό, πλην όμως δεν κατάφεραν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα που τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους.

Ειδικότερα, ο 32χρονος Τούρκος, ο οποίος φέρεται να έχει οδηγήσει εσκεμμένα τους έξι Τούρκους στο σημείο της ενέδρας το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αποδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου με τις γερμανικές πινακίδες. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι δολοφόνησε τους ομοεθνείς του. Μάλιστα, προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να προσκόμισε στον ανακριτή σειρά εγγράφων, μεταξύ αυτών και έκθεση της Δ.Ε.Ε. περί μη εύρεσης πυρίτιδας στο σώμα ή τα ρούχα του. Ακόμη φέρεται να υποστήριξε πως τα θύματα ήταν φίλοι του σε καμία περίπτωση δεν θα τους έβλαπτε.

Από την πλευρά του 28χρονος κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της δικής του απολογίας φέρεται επίσης να αρνήθηκε την παρουσία του στο σημείο του εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι δε γνωρίζει κανένα από τα έξι θύματα και την ημέρα και ώρα της δολοφονίας βρισκόταν αλλού.

Δήλωση δικηγόρου Νικόλαου Αλέτρα για τις προφυλακίσεις των δύο Τούρκων κατηγορουμένων:

«Κατόπιν των μαραθώνιων απολογιών των 2 κατηγορουμένων για την εν λόγω υπόθεση που διήρκησε σχεδόν δώδεκα ώρες, οι κύριοι ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να προφυλακιστούν και οι δυο κατηγορούμενοι, στο δικονομικό στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Ο πρώτος κατηγορούμενος εξήγησε με πλήρη σαφήνεια την πραγματική και υπερασπιστική του θέση τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος που επέβαιναν τα 6 θύματα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την κατηγορία της φυσικής αυτουργίας των 6 ανθρωποκτονιών.

Αυτό άλλωστε συνάδει και με το σύνολο των στοιχείων και του προανακριτικού υλικού της συγκεκριμένης δικογραφίας καθότι από εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν κατά την ημέρα συλλήψεως του στο αεροδρόμιο στις 11/9/23 προκύπτει με σαφήνεια ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν έχει πυροδοτήσει όπλο!

Αναφορικά με την θέση του δεύτερου κατηγορουμένου που συνελήφθη μεταγενέστερα αρνήθηκε τις κατηγορίες καθώς δεν είχε καμία απολύτως επαφή με τα θύματα ούτε καν βρισκόταν στο τόπο τελέσεως των ανθρωποκτονιών.

Σε κάθε περίπτωση για την εν λόγω υπόθεση στα πλαίσια της διενεργούμενης κύριας ανάκρισης, οι έρευνες συνεχίζονται και φρονώ πως στην πορεία θα προκύψουν νέα στοιχεία που κατά λογική αναγκαιότητα θα οδηγήσουν τις διωκτικές αρχές και σε επιπλέον συλλήψεις για την περαιτέρω εξιχνίαση των ανθρωποκτονιών και τον εντοπισμό των εμπλεκομένων φυσικών αυτουργών».