Πιτ μπουλ επιτέθηκε σε 11χρονο στην Αρτέμιδα
ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Πιτ μπουλ επιτέθηκε σε 11χρονο στην Αρτέμιδα

Επίθεση από έναν σκύλο ράτσας πιτ μπουλ δέχθηκε ένας 11χρονος μαθητής το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στην Αρτέμιδα.

Σ
ύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ενώ το παιδί έκανε ποδήλατο κοντά στο σπίτι του.

Ο σκύλος επιτέθηκε στον ανήλικο, τον δάγκωσε στα πόδια, τον πέταξε από το ποδήλατο και στη συνέχεια τον δάγκωσε στο κεφάλι και στο σβέρκο.

Ο 11χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σπάτων και με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς πέραν των εκδορών και εκχυμώσεων στο πρόσωπο και τα πόδια, ένα δόντι του σκύλου, του τρύπησε το κρανίο.

Για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε o 11χρονος μίλησε ο πατέρας του αγοριού.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 11χρονου που μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 το αγόρι «προσπάθησε να φύγει από το σκυλί και έβαλε το χέρι στο στόμα του τέσσερις φορές».

Όπως είπε η κίνηση που γλίτωσε το παιδί ήταν όταν σκέφτηκε «να κάνει το νεκρό» τη στιγμή που το πιτ μπουλ επέστρεψε για να του επιτεθεί δεύτερη φορά. «Το σκυλί το πλησίασε, το έγλυψε και έφυγε. Είδε ότι δεν κουνιόταν (σ.σ. ο 11χρονος) και έφυγε πιο μακριά» πρόσθεσε ο πατέρας του παιδιού.

Κατά τον πατέρα του 11χρονου δεν είχαν δει τις προηγούμενες ημέρες στη γειτονιά το πιτ μπουλ, το οποίο ήταν ελεύθερο.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του παιδιού του είπε ότι «πάει καλύτερα, είναι εντάξει μετά το χειρουργείο στο κρανίο».

Οι γονείς του αγοριού έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, μιλώντας για απόπειρα δολοφονίας του παιδιού και ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες.

Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν ότι το σκυλί ανήκει σε κάτοικο της Λούτσας, αν και ο ίδιος λέει ότι είναι αδέσποτο.

«Δεν είναι δικό μου, ήταν έξω από τον χώρο μου. Εκεί μαζεύονται πολλά σκυλιά. Είμαστε ερημικά. Επειδή παίρνω φαγητά και ταΐζω τα σκυλιά τα δικά μου, μαζεύονται σκυλιά εκεί» φέρεται να είπε.