Μόλις 5 ομάδες ΔΙΑΣ περιπολούν σε 22 δήμους
ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Μόλις 5 ομάδες ΔΙΑΣ περιπολούν σε 22 δήμους

Λύσεις αναζητά η νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά τη συστηματική αποδυνάμωση σε μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας, εδώ και 2 χρόνια.

Τ
α σημαντικά κενά στην αστυνόμευση και οι μεγάλες ελλείψεις στις μάχιμες υπηρεσίες της αστυνομίας, όπως η ομάδα ΔΙΑΣ και η Άμεση δράση που έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό έχουν δυσαρεστήσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας του ψάχνει λύσεις στο πρόβλημα.

Στο έγγραφο ντοκουμέντο που παρουσίασε αποκλειστικά το MEGA διαπιστώνει κανείς ότι σε ολόκληρο τον τομέα της Βορειοανατολικής Αττικής, δηλαδή σε 22 δήμους περιπολούν μόνο 5 ομάδες της ΔΙΑΣ. Είκοσι αστυνομικοί ανά βάρδια για ό,τι προκύψει.

16 από τους 22 δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής παραμένουν χωρίς δυνάμεις της EΛ.ΑΣ στους δρόμους. Αυτό αναγκάζει τις ελάχιστες ομάδες ΔΙΑΣ να περιπολούν η κάθε μία σε περισσότερες από 4 περιοχές.

Η ομάδα ΔΙΑΣ από πλευράς προσωπικού είναι πιο αποδυναμωμένη από ποτέ. Η ομάδα ΔΙΑΣ της Αγίας Παρασκευής δηλαδή 4 αστυνομικοί ανά βάρδια καλύπτουν και την Παιανία και το Γέρακα και την Παλλήνη αλλά και την περιοχή του Παπάγου και τον Χολαργό. Και όλα αυτά τη στιγμή που η εγκληματικότητα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στις γειτονιές.

Η κατάσταση παραμένει ίδια και με τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης που πλέον είναι ελάχιστα. Ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης στη βάρδια του καλύπτει το Κορωπί το Μαρκόπουλο την Ανάβυσσο τα Καλύβια και φτάνει μέχρι το Λαύριο.

Πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνει μία ληστεία στο Κορωπί και 10 λεπτά αργότερα κάποιο άλλο συμβάν στο Λαύριο πρέπει να καλυφθούν από το ίδιο -ένα- περιπολικό.

Αισθητό το πρόβλημα και στα Τμήματα Ασφαλείας που τα βράδια στο 90 τις εκατό τους παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το 2019 υπήρχαν 2.500 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τώρα υπάρχουν μόνο 500 σε όλη την Αττική. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αποσπαστεί είτε μετακινηθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία είτε έχουν εκδιωχθεί από το Σώμα.

Σύμφωνα με το έγγραφο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA και δείχνει την αποδυνάμωση που επήλθε στην ομάδα ΔΙΑΣ, οι ομάδες της ΔΙΑΣ καλύπτουν:

– Ομάδα ΔΙΑΣ Αγίας Παρασκευής: Αγία Παρασκευή, Παιανία, Παλλήνη και Παπάγου – Χολαργό.

– Ομάδα ΔΙΑΣ Νέας Ιωνίας: Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση και Νέα Φιλαδέλφεια.

– Ομάδα ΔΙΑΣ Κηφισιάς: Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

– Ένα περιπολικό Άμεσης Δράσης: Διόνυσος, Ωρωπός και Αυλώνα.