Μεγάλη αναβάθμιση του Αθηναϊκού Μετρό
ΕΠΤΑ ΝΕΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ

Μεγάλη αναβάθμιση του Αθηναϊκού Μετρό

Το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό αναμένει μία μεγάλη αναβάθμιση με επτά νέες επεκτάσεις που θα αυξήσουν τις γραμμές του σε πέντε και τους σταθμούς σε 110!

A
νάμεσα στα σχέδια είναι η επέκταση της γραμμής 4 που θα διασχίζει την Κηφισίας, παρέχοντας λύσεις στα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης και συνδέοντας κεντρικούς κόμβους. Η επέκταση θα είναι υπόγεια και θα διαθέτει δέκα σταθμούς! Μία ακόμη επέκταση της γραμμής 4 θα καλύψει την περιοχή προς Πετρούπολη, με νέους σταθμούς που θα συνδέονται με άλλες υπάρχουσες γραμμές και τον Προαστιακό. Αυτή θα καλύπτει τη Νέα Ιωνία, τα Πευκάκια, η Νέα Φιλαδέλφεια και το γήπεδο της ΑΕΚ, οι Άγιοι Ανάργυροι, το Ίλιον η Πετρούπολη.

Επίσης, η γραμμή 1 θα επεκταθεί προς το ΚΠΙΣΝ (Νιάρχος), προσθέτοντας σημαντικούς σταθμούς για την πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους και τα νότια προάστια, ενώ θα φτάσει μέχρι τη Βαρυμπόμπη με υπόγειους σταθμούς. Προβλέπεται η υπογειοποίηση του σταθμού Κηφισιά και η δημιουργία δύο νέων σταθμών σε Νέα Ερυθραία και στον Κόμβο Βαρυμπόμπης.

Η επέκταση της γραμμής 2, Ελληνικο – Γλυφάδα θα φέρει το Μετρό κοντά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με τρεις σταθμούς (Ανω Γλυφαδα, Γ.Λαμπρακη και Γλυφαδα – Αγιος Κωνσταντίνος). Στα σχέδια της Ελληνικό Μετρό, είναι και η τελική επέκταση της γραμμής 2 προς Μενίδι  με 3 σταθμούς (Καματερό, Ζεφυρι, Αχαρνές). Στον σταθμό Ζεφυρι θα γίνεται σύνδεση με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Τέλος αναμένεται και μία νέα γραμμή, η 5. Αυτή θα ξεκινάει από τον Ευαγγελισμό μέχρι την Άνω Ηλιούπολη και τον Υμηττό με σταθμό (μεταξύ άλλων) στην  ΠΥΡΚΑΛ).