Εγκαταστάθηκε Τοπικός Αστυνόμος στο Καπανδρίτι
ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

Εγκαταστάθηκε Τοπικός Αστυνόμος στο Καπανδρίτι

Γραφείο Τοπικού Αστυνομικού εγκαινίασε ο Δήμος Ωρωπού με έδρα το Καπανδρίτι, με απώτερο στόχο την πλήρη λειτουργία μελλοντικά Αστυνομικού τμήματος. Το γραφείο σε αυτή τη φάση θα λειτουργεί πρωινές ώρες.

«Κ
άναμε το πρώτο βήμα για την πλήρη επαναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Καλάμου. Ο Δήμος Ωρωπού έχει αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης και δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε και να διεκδικούμε όλο και περισσότερες υπηρεσίες ασφαλείας για τους πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.
«Ευχαριστούμε τον Δήμο Ωρωπού και τον δήμαρχο για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία. Κάναμε όλοι μεγάλες προσπάθειες και θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός Α/Τ ώστε να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που είναι προτεραιότητα μας και στόχος της υπηρεσίας μας», είπε ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Ασφαλείας της υποδιεύθυνσης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Φυλαχτάκης, ο υποδιευθυντής τροχαίας του Β τμήματος αυτοκινητοδρόμων Αττικής Νίκος Δέδες, ο διοικητής του Α/Τ Ωρωπού Αστυνόμος Α΄ Κωνσταντίνος Μακρής, ο διοικητής του Τ/Α Καλάμου Αλέξανδρος Ξαρχουλάκος και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Να υπενθυμίσουμε πως ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου εντάχθηκε στην πραγματικότητα μας με προεδρικό διάταγμα το 2006, αλλά επί της ουσίας άρχισε να ενεργοποιείται το 2017 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες κυρίως απομακρυσμένων περιφερειακών περιοχών της χώρας. Πλέον όμως αναμένεται ο θεσμός να ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών και σε περιοχές του Νομού Αττικής.