Εγκαινιάστηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης
ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 300 ΜΑΘΗΤΩΝ

Εγκαινιάστηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου τα εγκαίνια των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του 12θέσιου 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μάκρης από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο.

O
Δήμαρχος Μαραθώνος κύριος Στέργιος Τσίρκας υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κκ Κύριλλο, τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα, την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κυρία Βίκυ Καβαλάρη, την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κυρία Έρρικα Πρεζεράκου και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κύριο Πολυχρόνη Μπαϊρακτάρη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαραθώνος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο που παραδόθηκε στα παιδιά του Δήμου μας, ενώ κάλεσε την πολιτεία -μέσω του κυρίου Σταϊκούρα- να διευκολύνει την τοπική αυτοδιοίκηση σε ότι έχει να κάνει με την γραφειοκρατία και τις χρήσεις γης για την κατασκευή κτηρίων εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους για την κατασκευή του σχολείου και ευχήθηκε «καλή δύναμη» σε εκπαιδευτικούς & γονείς και «καλή πρόοδο» στους μαθητές.

Ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αφού προχώρησε σε μία σύντομη περιγραφή του έργου, τόνισε πως προγραμματίζονται πρόσθετα έργα, ύψους 850 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2024 – 2027.

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης Κώστας Διαμαντής, έκανε λόγο για την σημαντικότητα του έργου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνος, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την πολυετή συμβολή τους ενώ έκανε λόγο για την επιμονή του Δημάρχου Στέργιου Τσίρκα για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης Αλέξανδρος Σαπρανίδης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο σημαντικό αυτό έργο που αναβαθμίζει τη ζωή παιδιών και γονέων.

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε.) Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. Γιάννης Τσαγκάρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, βρεφονηπιακών σταθμών και Πρόνοιας Μανώλης Γεωργάτος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Λειτουργίας & Αναβάθμισης Κέντρου Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου Βαγγέλης Κυπαρίσσης, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων Κωνσταντίνος Λάσκος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Προώθησης Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μεταξωτός, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Φιλοζωίας και Συγκοινωνιών Αναστάσιος Χρυσίνας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Θεατρικών Σκηνών Πέτρος Πάλλης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Σπανού, Δημήτρης Μακρής και Δημήτρης Κουλουμπής, οι Κοινοτικοί Σύμβουλου Γιώργος Λέπουρης, Θανάσης Νησιώτης, Ματθαίος Καραμολέγκος και Αναστασιάδου Μαρία και ο τέως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργύρης Λάσκος.

Το σχολείο αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια τα οποία εκτείνονται σε τέσσερις ορόφους και ένα υπόστεγο – χώρο διαλείμματος και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 300 μαθητές. Το διδακτήριο αποτελείται από δύο πτέρυγες. Η πρώτη περιλαμβάνει τους χώρους διοίκησης, τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς της χώρους.

Το έργο υλοποιήθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και παραδόθηκε σε χρήση στις 15 Δεκεμβρίου του 2023. Η χρηματοδότηση της νέας σχολικής μονάδας, προϋπολογισμού 3,83 εκατ. ευρώ, προήλθε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).