Ο χώρος κατά το παρελθόν έμοιαζε περισσότερο με παράνομη χωματερή και νεκροταφείο οχημάτων παρά με χώρο φύλαξης δημοτικών οχημάτων. Σήμερα ο όρχος έχει παραδοθεί στις υπηρεσίες τακτοποιημένος και καθαρός, κατάλληλος για να φιλοξενεί τα οχήματα του Δήμου Παιανίας που αποτελούν μια σημαντική επένδυση προς όφελος των δημοτών.
Με δωρεά της Αιγέας ΑΜΚΕ, του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, εκπονήθηκε μελέτη και εργασίες ασφαλτόστρωσης οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες. Αποτέλεσμα ένας χώρος σύγχρονος ο οποίος μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της υπηρεσίας και των εργαζομένων ενώ σε δεύτερη φάση θα ικανοποιήσει και ανάγκες της ηλεκτροκίνησης.
Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση από τον χώρο οχημάτων που σάπιζαν ακινητοποιημένα για πολλά χρόνια, καταλαμβάνοντας ζωτικό χώρο και ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Η αρμόδια υπηρεσία κλήθηκε να ξετυλίξει το κουβάρι των τελευταίων περίπου 20 ετών αντιμετωπίζοντας και τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω αδιαφορίας στα μητρώα του δήμου αποτυπώνονταν οχήματα τα οποία είχαν κλαπεί.
Τον Ιούλιο του 2020 έγινε η πρώτη παρέμβαση στον όρχο με την τοποθέτηση οικίσκων για χρήση αποδυτηρίων, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα αλλά και υποχρέωση με δεδομένο ότι αυτό είχε υποδειχθεί και από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας τον Ιούλιο του 2017, χωρίς να γίνει η παραμικρή παρέμβαση εκ τότε.
Την ίδια χρονιά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής επέβαλε συνολικό πρόστιμο ύψους 23.440,88 ευρώ καθώς μετά από έλεγχο εντοπίστηκε στο σημείο μια μικρή χωματερή: κλαδέματα, πλαστικά, μπάζα, πέτρες κ.ά. κατέκλυζαν τον όρχο.
Οι δε φωτογραφίες του Συλλόγου Εργαζομένων την εποχή εκείνη αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο επί σειρά ετών με τους υπευθύνους να κλείνουν τα μάτια.
Τον Δεκέμβριο του 2021 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την οριστική διαγραφή των παροπλισμένων οχημάτων, δεκαέξι συνολικά, και τον Ιανουάριο 2022, κατατέθηκε στον ΟΔΔΥ αίτημα για την οριστική διαγραφή και αποστολή για σκραπ των οχημάτων. Η χρονοβόρα διαδικασία ήταν συνέπεια των συνθηκών που επικρατούσαν και των συσσωρευμένων προβλημάτων ενώ η αποκατάσταση ήταν αδύνατον να προχωρήσει με ίδιους πόρους καθιστώντας τη δωρεά μονόδρομο.